• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Haçlı zihniyeti Müslümanları parçalamak istiyor oyuna gelinmemeli"

2019-05-19 14:13:47

 Taha Emre Özdemir  Ankara  Birlik Vakfı tarafından düzenlenen İftar yemeğine katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı İsmail Kahraman, yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Kahraman Haçlı zihniyetinin yüzyıllardır hala sürdüğüne dikkat çekerek, "11 Eylül'de ABD'deki ikiz kuleler hadisesinde Bush yönetimi, 'bu bir haçlı savaşıdır.' demişti. 1095 yılında başlayan ve 277 sene devam eden haçlı zihniyeti sürüyor." ifadelerini kullandı.

Osmanlı Devleti'nde birçok inancın bir arada yaşayabildiğini hatırlatan Kahraman, şunları söyledi:

"Oysa ki inançlara hürmet lazım. İnançlara saygı lazım. Osmanlı Devleti'nde böyleydi. Birçok devlet ve din bir arada yaşayabiliyordu."

'Haçlı zihniyeti çok ileri gidebiliyor'

"Korku salarak İslamofobi ile insanları bölmek çok yanlış." diyen Kahraman, "Yeni Zelanda kötü bir örnek oldu. Demek ki bu zihniyet çok ileri noktalara gidebiliyor. Biz örnek bir İslam yaşantısıyla bunu değiştiririz inşallah." şeklinde konuştu.

Bakan Turhan: İslam Coğrafya'sında zulmün zirveye çıktığı dönemdeyiz

İftar programının ardından yeniakit.com.tr'ye konuşan bir diğer isim de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'dı. İslam Coğrafyası'nda yaşanan zulmün zirveye çıktığını belirten Bakan Turhan, şunları söyledi:

"Milletimizin, medeniyetimizin beklediği oruç ayı, bereket ayı, insanların birbirleri ile iftar programlarında sık sık bir araya geldiği buluşma, sevgilerini ve dertlerini paylaşma ayı hayırlı olsun. İslam Coğrafya'sında zulmün zirveye çıktığı şu dönemde, inşallah Ramazan'ın bereketi hürmetine barış ve mutluluk hakim olur. Rabbim bize ve tüm İslam alemine bayramımızı hayırlısıyla yapmayı nasip etsin."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23