• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan Hoca’nın tarihi konuşması yeniden gündemde! Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez

2020-01-21 17:28:53

Milli Görüş'ün merhum lideri Necmeddin Erbakan hocanın 1991 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı faiz açıklaması bugün dahi tazeliğini koruyor. Faizci kapitalist düzenin vatandaşları ezdiğini söyleyen Erbakan Hoca, "Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez" demişti.

Milli Görüş'ün merhum lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel gibi siyasilerin de katıldığı bir programda faizci kapitalist düzen ile ilgili ders niteliğinde açıklamalar yapmıştı. Faizci kapitalist düzenin uyguladığı haksız vergilerle vatandaşları ezdiğini belirten Erbakan faizlerin kalmadan bu işin düzelmeyeceğini söylemişti.

"Bugün 60 milyon insan satın aldıkları mallar içerisinde 40 trilyon faiz ödüyor. Bu faizler de ne acı ki alınan dış borçların faizi olarak dışarıya gidiyor. Türkiye 50 milyar dolar dış borç yapmış 70 trilyon da iç borç yapmış ve bu millet bu iktidara 8 senede bin trilyon Türk Lirası para verdi takribi bir hesapla borç olarak vergi olarak. Bunların hepsi israf edilmiştir. Zaman kaybedilmiştir ve milletimiz ezilmiştir" diyen Erbakan Hoca konuşmasında şunları söylemişti:

"Yapılan iş şudur; önce bütün satın alınan malların içerisinde ödenen faizler dış borç faizi olarak Amerika'daki siyonist bankalara gidiyor. Oradaki para da Suudi Arabistan ve Kuveyt'in petrol parasıdır. Biz bunlarla iyi münasebet kurup bu paraları çok daha uygun şartlarla yararlanabileceğimiz halde onlardan almıyoruz bu bankalardan alıyoruz ve bunlara senede 8 buçuk milyar dolar faiz ödüyoruz. Sıcak dözivin faizini de hesaba katarak söylüyorum bu rakamı. İşte milletimizi ezen budur. Bu iktidarlar zenginlerden vergi almıyor. Onların parasını senede yüzde 60 faizle hazine bonosu diye alıyor. Sonra yüzde 60 fazlasıyla geri veriyor. Kim ödüyor bunu işte bu şikayeti yapan milyonlar."

Faizci kapitalist düzenin bir köle sistemi oluşturduğunu dile getiren Erbakan Hoca faizlerle ve yüksek vergilerle geçinemeyen vatandaşların cebindeki paraların çalındığını söylemişti. Erbakan Hoca, "Bundan başka piyasaya karşılıksız para sürülüyor. Bu karşılıksız parayla da vatandaşların cebindeki paranın yılda yüzde 25'i çalınıyor haksız olarak alınıyor. Bundan başka merkez bankasına birini oturtmuşlar her gün paranın değerini emirle değiştiriyorlar. Böylece de vatandaşın cebindeki paranın yüzde 25'i çalınıyor" demişti.

"Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez"

Erbakan, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Bu fakir fukara millet hırsız çalmasın diye parasını koyacak yer yok bankaya koyuyor. Onlar götürüyor bu düzenin koruduğu holdinglere batık kredi olarak veriyor. Bizim bu vatandaşlarımızda böylece ezilip duruyor. Bankalarda mevduat faizi yüzde 60 kredi faizi yüzde 120 Şuradan alıp buraya dönerken yüzde 60 zam koyuyor. Şu gömleği yapan esnaf yüzde 120 faiz ödeyip para alıyor. Faizi ödeyip masrafa yazıyor. Gömleği satarken o parayı bana ödetiyor ve bütün paralar da batık kredilerin tamiri için gidiyor. Yani bu bankalar fakir fukaradan parayı alıp zenginlere veren birer emme basma tulumbadır. Bu düzen değişmeden bu millet rahat etmez"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23