• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dilipak'tan Sezen Aksu değerlendirmesi!

2022-01-18 01:41:48

 Yeniakit.com.tr 

Sezen Aksu'nun ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem ile eşi Hz. Havva'ya yönelik haddi aşan hakaretini değerlendiren gazeteci Abdurrahman Dilipak, "Aynı söz LGBT'ye karşı söylense hemen belli kesim harekete geçiyor. Şarkıda, dine göre kutsal sayılan değerlere yönelik ki burada bir Peygamber ve bir Peygamber eşinden söz edilip, cahillikle suçlanıyor, bu elbette kabul edilemez." dedi.

Dilipak, Sezen Aksu'ya yönelik tepkileri şöyle değerlendirdi:

İslam tarihindeki en fazla sahabe şehit eden Halid Bin Velid, daha sonra Müslümanların kılıcı oldu. Eğer hatalarında ısrar edecekler ve sürdüreceklerse canları cehenneme. O cehennemde odun olacak zaten. Ama eğer kalplerinde hala bir pırıltı varsa bizim o prıltıyı söndürmek değil onu alevlendirmemiz gerekiyor. Haklı olmak haksızlık yapma hakkı vermez. Eğer kısas uygulanacaksa, onlara verilecek cevaplara gelecek karşı cevaplar şiddeti arttırır.

'Hala susuyor olması ayrı bir problem'

"Ben Sezen Aksu'nun hemen özür dilemesini ve açıklama yapmasını beklerdim." diyen Dilipak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

En azından bir açıklama ile hata yaptığını ve bundan da üzüldüğünü söylemesi gerekirdi. Bu tartışma bu şekilde sürmezdi ama hala susuyor olması ayrı bir problem. Sezen Aksu yanlış yapmıştır. Bu yanlışını bir an evvel düzeltmesi gerekir. Eğer tavrında ısrar edecekse hukuk yolu da açıktır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AA

CHP NİN MİLLET İTTİFAKININ İSLAMA MÜSLÜMANLARA HAKARETLERİNE PEK CEVAP VERDİĞİNİ GÖRMEDİM BU ŞAHSIN
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23