• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Minder yeniakit.com.tr'ye konuştu: Menderes'in her ölüm yıl dönümünde CHP zihniyeti Tel'in edilmelidir

2019-05-28 11:06:00

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, darbecilere çok sert sözlerle yüklenerek, "Merhum Adnan Menderes'in her ölüm yıl dönümünde CHP zihniyeti Tel'in edilmelidir. Çünkü Menderes'i bu zihniyet şehit etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. "27 Mayıs yakın tarihimizin en kara günlerinden birisidir." diyen Minder, "Merhum Adnan Menderes'in idamı, darbeler zincirinin ikincisidir. Bu zincirin ilki 1909'daki 31 Mart vakasıdır. İttihat ve Terakki'nin iktidara gelmesiyle önce Balkan Harbi, sonra Trablusgarp ve ardından Birinci Dünya Savaşı yaşandı. Sonunda da Osmanlı Devleti'ni yıktılar. Bunları kim yaptı? Bir avuç milli kültüründen ve değerlerinden uzak, adına İttihat ve Terakki denilen satılmışlar." ifadelerini kullandı.

'İttihat ve Terakki'nin artıkları'

Minder, "27 Mayıs Osmanlı'ya yapılan darbenin devamıdır." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"27 Mayıs'ı yapan zihniyet, İttihat ve Terakki'nin artıklarıdır. 1950'de yeter söz milletindir sloganıyla iktidara gelen Demokrat Parti'ye, 10 yılın sonunda milletten kopuk bir avuç subay tarafından darbe yapılmıştır."

'27 Mayıs'ta halkı ayaklandıran CHP zihniyetidir'

"CHP ve CHP zihniyetinde olan bir avuç insanın yapmış olduğu bu darbeyle kötü bir adet başlamış oldu." ifadelerini kullanan Minder, "27 Mayıs'ta halkı ayaklandıran ve askeri kışkırtan Cumhuriyet Halk Partisi muhalefetiydi. Peki bunu yapan muhalefet bugün ne durumdadır? Maalesef bugün de aynı durumdalar. 12 Eylül, 12 Mart ve 27 Nisan da aynı zihniyetin devamıdır. 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi de yine aşağı yukarı aynı zihniyettir." şeklinde konuştu.

'CHP zihniyeti her yı ldönümünde tel'in edilmelidir'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Minder, "Adnan Menderes'in her ölüm yıl dönümünde CHP zihniyeti tel'in edilmelidir. Çünkü bu zihniyet Adnan Menderes'i şehit etmiştir." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar sürekli darbe yapacaklar, halkın seçtiği insanları alaşağı edecekler fakat halktan bunlara ciddi bir tepki gelmeyecek. CHP'li veya o zihniyette olan birisi öldürülmüş olsa, onun ölüm yıl dönümünde kıyameti koparıyorlar. 27 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin çok değerli bir başbakanı idam edilmiştir. Maalesef ciddi bir aktivite de yapılmıyor. Adnan Menderes'in her ölüm yıl dönümünde CHP zihniyeti tel'in edilmelidir. Çünkü bu zihniyet Adnan Menderes'i şehit etmiştir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23