• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Belediye Başkanı'nın darbe gecesindeki sözlerine hapis cezası

2021-01-13 18:34:08

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz gecesi bir barda kadeh kaldırıp, şarkı söylediği görüntülerle ilgili yargılandığı davada Gürkan'ın 2 yıl hapsi istendi.

CHP'li Başkan'dan darbe gecesinde skandal sözler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir türkü barda şarkı söylerken çekilen ve elinde kadehle, "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" dediği duyulan görüntülerle ilgili 'suçu ve suçluyu övme' suçundan açılan davaya devam edildi.
Edirne 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü 4'üncü duruşmasına, tutuksuz sanık Recep Gürkan katılmadı. Gürkan'ın avukatı Harika Taybıllı'nın hazır bulunduğu duruşmada, eğlence mekanının sahibi Savaş Coşkun, tanık olarak dinlendi.

'Şarkı söylemeyi sevdiği için sahneye çıktı'

Savaş Coşkun, Gürkan'ın 15 Temmuz gecesi eğlence mekanına üniversite arkadaşlarından oluşan yaklaşık 15 kişilik grup ile geldiğini, şiir okumayı ve türkü söylemeyi sevdiği için sahneye davet ettiğini anlattı.

Gürkan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü öven sözler söylediğini ifade eden Coşkun, "FETÖ darbe girişiminden ise mekana sonradan gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile dönemin milletvekili merhum Erdin Bircan'dan öğrendi. Arkadaşlarının bulunduğu masaya, söz konusu videodaki sözlerle selam vererek, sahneden indiğini belirtti. Darbeyi övmedi. Daha sonra mekandan ayrıldı." dedi.

Başkan Gürkan'ın avukatı Harika Taybıllı da sosyal medya ve basına yansıyan video kayıtlarının kasıtlı olarak kesildiğini iddia ederek, videonun tamamının elde edilmesini talep etti.

Savcı hapis cezası istedi

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Başkan Gürkan'a 2 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi yaşanan olayın video kayıtlarının araştırılmasına karar vererek, duruşmayı 12 Mart gününe erteledi.

Recep Gürkan ne demişti?

15 Temmuz darbe gecesi bir türkü barda arkadaşlarıyla eğlenen Recep Gürkan’ın, darbe girişimini duyduktan sonra darbecilerin şerefine kadeh kaldırdığı ve darbeyi destekleyici konuşma yaptığı ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde Gürkan'ın “Biz bu geceyi 36 yıl önce yaşamıştık. 36 yıl sonra aynı geceyi bir kez daha yaşıyoruz. Ama o zaman haberimiz yoktu, şimdi haberimiz var” dediği duyulmuştu.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ibo

MEKAN SAHIBINIDE UNUTMAYIN
  • Yanıtla

Süleyman Sırrı Dinçer

Utanmaz mahluk.
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23