• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Hakan'ın programına Akit'in haberi damga vurdu! Hasan Basri Yalçın'dan Akit'i okuyanlara skandal aşağılama!

2020-01-21 01:20:02

 yeniakit.com.tr 

CNN Türk'te Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'de Akit ile ilgili ilginç bir tartışma gerçekleşti. Zafer Şahin'in Necdet Saraç ile İsmail ile girdiği tartışmada Hasan Basri Yalçın'ın ezikliği programa damga vurdu.

Necdet Saraç, Akit'in haberini çarpıttı

Programda Zafer Şahin'in Zekeriya Öz'ün yargıya ne zaman girdiğini soran Zafer Şahin'e Akit'in haberlerini hatırlatan Necdet Saraç "Yanlış bilgi veriyorsun. Akit böyle yazdı, sen de böyle konuşuyorsun" şeklinde Akit'in haberlerini çarpıtmaya kalktı.

"Akit yazabilir kardeşim, Akit'in yazması seni neden rahatsız ediyor ayrı mesele de..." diyen Şahin, mezhepçi Birgün ile aynı zihniyeti taşıyan Necdet Saraç'a "Birgün ne kadar makbulse Akit o kadar makbuldür. O da bu ülkenin bir gazetesi" cevabını verdi.

Hasan Basri Yalçın'dan Akit okurlarına skandal aşağılama

Konuşmanın devamında Hasan Basri Yalçın, skandal ifadeler kullandı. Milyonlarca okuyucusu, yüzbinlerce takipçisi olan ve Türkiye'de haber siteleri arasında ilk 7'ye giren Akit'i okumanın sanki suçmuş gibi lanse eden Yalçın, "Necdet Bey bu arada sizin kadar Akit okumuyoruz yani. Akit'i baştan aşağıya okuyorsunuz, bravo" cevabını vermesi şaşkınlığa neden oldu.

Zekeriya Öz 1997'de değil, 1994'te atandı

Öte yandan programda her ne kadar 1997 yılında yargıya girdiği iddia edilse de, Zekeriya Öz'ün ilk ataması (Aydınlık, Odatv gibi sol yayınlarda yazdığı gibi) 1994 yılında Aydın'ın Çine ilçesine oldu.

Seyfi Oktay ve Moğultay döneminde atandı

1991-1994 yılları arasında SHP'den Mehmet Seyfi Oktay ve 1994-1995 yıllarında ise Mehmet Moğultay Adalet Bakanlığı koltuğundaydı.

Akit ne yazmıştı?

“AK Parti FETÖ’yü palazlandırdı” iddialarının mesnetsiz olduğu ispatlayan Akit, FETÖ’cü 540 hakim ve savcının CHP döneminde mesleğe kabul edildiğini ortaya çıkarmıştı. “Kadroları örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim” diyerek militan yargının temellerini atan Mehmet Moğultay’ın mesleğe aldığı hakim savcıların yüzde 15’i, Mehmet Seyfi Oktay’ın yüzde 15’i, H. Sami Türk’ün ise yüzde 38’i FETÖ’den ihraç edildiğini gözler önüne sermişti.

İşte Necdet Saraç'ın rahatsız olduğu gerçekleri gün yüzüne çıkaran o haber:

{relation id:963589 slug:'bakin-basimiza-fetoyu-kim-sarmis'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüsnü Azkeser

En yetkilinize iletin lütfen. İnançl aydınların ez % 95 i gazetenizi ve köşe yazılarınızı okumuyor. niçin diye kendinize sorun?
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23