• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 milyon kişi kullanıyor ama kuralları bilen yok! Ceza gelirse şaşırmayın

2021-09-28 10:48:00

Türkiye’de yaklaşık 50 bin adet e-skuter var. Kullanıcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. Her geçen gün yaygınlaşan skuterlerin kullanımıyla ilgili nisan ayında düzenleme yapılmış ve yeni kurallar getirilmişti. Ancak çoğu kişi bu düzenlemeden habersiz ve kural ihlali yapmaya devam ediyor.

Son dönemde yollarda sıkça gördüğümüz elektrikli skuterler, (e-scooter) pandemiyle birlikte alternatif bir ulaşım aracı haline geldi. Genellikle kaldırımlarda bağlı bulunan ve mobil uygulamalar üzerinden kiralanan e-skuterlere her yaştan insanın ilgisi var.

Kısa mesafelerde avantaj sunan e-skuterleri bireysel kullanım için satın alan da çok. Hal böyle olunca e-skuterler Karayolları Trafik Kanunu’na bile eklendi. Yani trafik kurallarını ihlal eden e-skuter kullanıcılarına trafik cezası uygulanabilmesinin önü açıldı.

Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre; Geçtiğimiz nisan ayında ise e-skuter yönetmeliği yayımlandı. Bu düzenlemeye göre; artık neredeyse her yerde karşılaştığımız e-skuterlerin azami hız sınırının 25 kilometre/saat olması gerekiyor.

Yine yönetmeliğe göre, 16 yaşından küçükler e-skuter kullanamazken, tek elle skuter kullanımına da izin verilmiyor. En önemlisi ise bir skutere iki kişinin binmesi yasak. Ancak maalesef yasağa rağmen bu kurallara uyulmadığı görülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23