THY- Noukşot

Zeyno Günenç

sinema ve dizi oyuncusu Zeyno Günenç kimdir?

Zeyno Günenç, 22 Haziran 1967 yılında. İzmit'de dünyaya geldi. İlkokul ikinci sınıftayken annesinin yönlendirmesiyle bale eğitimi almaya başlayan Günenç, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü tamamladı. Bursa Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde üç yıl çalıştı. 

Zeyno Günenç, bu kurumdan istifa edip bir yıllığına Kanada Vancouver'a giderek eğitimini geliştirdi. Yurtdışı da dahil olmak üzere birçok özel radyoda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. Süheyl Uygur ve Behzat Uygur kardeşlerle "Üç Salakşörler" adlı oyunla üç yıl süren bir turneye çıkarak Türkiye'nin birçok yerini gezdi. 

Çocuklar Duymasın adlı dizideki "Dominant Gönül teyze" karakteriyle ünlendi. Tiyatrokare topluluğunda çalıştı. 1988'den itibaren çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

2017 yılının Temmuz ayında İsviçreli eski balet Gilles Kaner'la evlendi.

Filmografisi

Tatlı İntikam - 2016
Çocuklar Duymasın - 2010
Geniş Aile - 2009
Paramparça Aşklar - 2008
Hayat Apartmanı - 2007
Doktorlar - 2006
Keloğlan Kara Prens'e Karşı - 2005
Çocuklar Ne Olacak - 2004
Avrupa Yakası - 2004
Çocuklar Duymasın - 2002
En Son Babalar Duyar - 2002
Dadı - 2001
Eyvah Kızım Büyüdü - 2000
Kuşlu Çorap - 1988