Sarp Levendoğlu

Oyuncu ve yönetmen Sarp Levendoğlu kimdir?

Oyuncu ve yönetmen Sarp Levendoğlu, 25 Aralık 1981 yılında Ankara'da doğmuştur. Tam adı Ali Sarp Levendoğlu'dur. Annesinin adı Emine Altıoklar'dır. Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın yeğenidir.

Oyunculuğa altı yaşında başlayan Sarp Levendoğlu; ortaokula öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini İstanbul'da Saint Benoit Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Bilgi Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okudu ve İstanbul Kültür Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezun oldu.

Mustafa Altıoklar'ın yeğeni olan Sarp Levendoğlu, ilk başrolünü 2002 yılında O Şimdi Asker filminde Yunan askerini oynayarak kapmıştır. Ardından Emret Komutanım dizisiyle büyük bir çıkış yakalayan Sarp LevendoğluLise Defteri, Çınaraltı, Emret Komutanım, Zeliha'nın Gözleri adlı dizilerde ve O Şimdi Asker ile Emret Komutanım Şah Mat adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Sarp Levedoğlu, dizi oyunculuğunun yanı sıra Emret Komutanım ve Gece Gündüz dizilerinde yönetmenlik de yapmıştır.

Sarp Levendoğlu, en büyük çıkışını Küçük Ağa dizisinde oynadığı Ali rolüyle yakalamıştır. Aynı dizide rol arkadaşı olan Birce Akalay'la 2014 yılında evlenmişlerdir. Fakat evlilikleri 3 sene sürmüştür ve 2017 yılında karşılıklı anlaşarak ayrılmışlardır.

1.95 boyunda olan Sarp Levendoğlu, 2017'de Fox Tv'de yayınlanmaya başlayan "Savaşçı" dizisinde Haydar Bozkurt karakteriyle başrolde oynamaya başlamıştır ve halen daha devam etmektedir.

Filmografi

Sinema

2002 O Şimdi Asker (Yunan asker-Başrol)
2007 Emret Komutanım Şah Mat (Üsteğmen Levent-Başrol)
2016 Deliormanlı (Savaş Türkyılmaz-Büyük Başrol)

Televizyon

2003 Lise Defteri (Mehmet)
2004 Çınaraltı (İbrahim)
2005, 2008 Emret Komutanım (Üsteğmen Levent-Yönetmen)
2007 Zeliha'nın Gözleri (Rehan)
2007 Yasak Elma (Konuk oyuncu)
2008-2009 Gece Gündüz (Aslan Aydemir-Yönetmen, başrol oyuncusu)

2009 Altın Kızlar (Konuk oyuncu)

2009 Uygun Adım Aşk (Yönetmen)
2010 Kirli Beyaz (Yekta-Konuk oyuncu)
2010 Kalp Ağrısı (Hasan-Konuk oyuncu)
2011 Mor Menekşeler (Kabadayı Akif)
2012 Atlılar (Yayınlanmadı)
2013 Sakarya Fırat (Altan Barut-Konuk Oyuncu)
2013 Galip Derviş (Hilmi Çalışır-Konuk Oyuncu)
2013 Böyle Bitmesin (Serkan-Konuk Oyuncu)
2014 Şefkat Tepe (Kılıç Başkan-Konuk Oyuncu)
2014 -2015 Küçük Ağa (Ali-Başrol oyuncusu)
2015 Ne Münasebet (Demir-Başrol oyuncusu)
2017 Ölene Kadar (Ender-Başrol Oyuncusu)
2017 Savaşçı (Haydar Bozkurt-Başrol Oyuncusu)