• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına kavuştu

Yeniakit Publisher
2019-05-23 10:54:13 -
Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına kavuştu

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin Körfez ilçesinde zift birikintisine yapışık halde bulunan köpek, tedavi sonrası hem sağlığına hem de yeni ailesine kavuştu.

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin Körfez ilçesinde zift birikintisine yapışık halde bulunan köpek, tedavi sonrası hem sağlığına hem de yeni ailesine kavuştu.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yere dökülen zift birikintisini fark etmeyerek üzerine yatıp zifte yapışan köpeği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı. Ziftcan adı verilen ve sağlığına kavuşan yavru köpek sahiplendirildi. Geçtiğimiz hafta Körfez ilçesi Barbaros Mahallesi Hürriyet Bulvarı’ndaki boş bir arazide yavru köpek zift birikintisine yapışık halde bulundu. Köpeği o halde gören vatandaşların durumu bildirmesiyle olay yerine giden Kocaeli Büyükşehir İtfaiye ekipleri köpeği ziftle birlikte bulunduğu yerden kaldırdı. Hareket edemeyen köpek itfaiye müdürlüğü bahçesine getirilerek burada kafası, ayakları ve kuyruğu ziftten kurtarıldı. Yavru köpek daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Geçici bakımevinde tedavisi yapıldı

Zift birikintisine yapışık halde bulunan köpek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde tedavi altına alındı. Geçici bakımevine getirildiğinde bitkin olan talihsiz hayvan, veteriner hekim ve görevli personeller tarafından ılık suyla yıkanarak ziftlerinden kurtuldu. Bir süre bakımevinde misafir edilen yavru köpeğe vitamin takviyesi yapıldı.

Tedavisini yapan veterinerler adını Ziftcan koydu
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Uzman Veteriner hekimler tarafından tedavi edilen yavru köpeğe “Ziftcan” adı verildi. Vitamin takviyesi ile güçlenen ve kısa sürede sağlığına kavuşan Ziftcan kısa sürede Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin maskotu oldu.

Haberde acısını içinde hissedince ailesinin yeni üyesi yaptı

Neşeli halleri ile eski halinden eser kalmayan Ziftcan, sağlığının yanı sıra yeni bir yuvaya kavuştu. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne hayvan sahiplenmek için başvurusunu yapan Kandıralı Bünyamin Akkül, Ziftcan’ı sahiplendi. Akkül, Ziftcan’ı televizyondan ve gazetelerden gördüğünü ve sahiplenmek istediğini ifade ederek, "TV’de izlediğimde çok kötü bir haldeydi. Çektiği acıyı bir anda kendimde hissettim. Bir duygusal bağ oluştu. Hayvanları da seviyorum. Sahiplenmek istedim. Yetkililerden de müsaade aldım. Allah nasip ederse bundan sonra ailemin yeni dostu. Beraber vakit geçireceğiz. Benim için çok değerli Ziftcan’ı sahiplenmek. Büyükşehir Belediyesi’ne sokak hayvanlarına gösterdiği hassasiyet için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23