• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Yüzyılın Anlaşması planını bozmaya yetecek gücümüz var"

Yeniakit Publisher
2019-05-24 16:55:50 -
"Yüzyılın Anlaşması planını bozmaya yetecek gücümüz var"

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale: "Filistin direnişinin, Yüzyılın Anlaşması planını bozmaya yetecek gücü var"

GAZZE (AA) - Filistin'deki İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, ABD'nin Filistin'e dayattığı "Yüzyılın Anlaşması" adı verilen planı bozmaya yetecek güçleri olduğunu belirtti.

Nehale, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Filistinli Alimler Heyetiyle buluşması sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Yüzyılın Anlaşması" planına kararlılıkla karşı koyacaklarına işaret ederek, "Filistin direnişinin, Yüzyılın Anlaşması planını bozmaya yetecek gücü var." ifadesini kullandı.

Filistin'i tüm kutsal mekanlarıyla savunmaya hazır olduklarını kaydeden Nehale, Filistinli unsurların tümünü bir araya getirmek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Nehale ayrıca, başta tarihi ve dini hakikatleri saptıran İsrail'le normalleşme dalgasına karşı olmak üzere birçok konuda mücadele verdiklerini dile getirdi.

- "Yüzyılın Anlaşması" planı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda öne sürdüğü, Suudi Arabistan, Birleşik Arapları Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının, Filistin devletini kurmak için Sina topraklarının bir bölümünün alınmasını öngördüğü ileri sürülüyor.

Planın, Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içerdiği de belirtiliyor.

İsrail tarafından yerlerinden edilen 6 milyona yakın Filistinli mültecinin geri dönüş hakkı konusuna yer verilmediği kaydedilen planda, Filistin tarafına bazı maddi yardımlar ile Kudüs'ün kenar mahallelerinden birinin başkent olarak önerildiği ifade ediliyor.

İsrail basınında önceki hafta ABD Başkanı Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının resmi olmayan maddeleri yayımlanmıştı. Planın detaylarının haziran ayında açıklanacağı belirtiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23