• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'ın Türkiye raporu ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2018-12-12 19:09:00 - 2018-12-12 19:47:31
Yunanistan'ın Türkiye raporu ortaya çıktı

Yunanistan basını, Türkiye raporunu yayınladı. Raporda, Yunanistan'ın olası bir savaşta Türkiye'ye karşı hezimete uğrayacağı konuları ele alındı.

Türkiye'nin son dönemde enerji koridorunda yaşadığı problemler nedeniyle bir iyi bir kötü olduğu Yunanistan, TSK'nın zırhlı birliklerinin ezici gücünü hayranlıkla takip ediyor.

Yunanistan'ın PRO News gazetesinde Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türkiye raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda Yunan ordusunun olası bir savaş durumunda Türkiye'ye karşı nasıl bir hezimete uğrayacağı ele alındı.

Zırhlı birliklerden ezici başarı

Yunan Kara Kuvvetleri'nin raporunda yer alan temel madde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı zırhlı birliklerinin ezici bir üstünlük ile Yunan ordusuna karşı üstün gelmesi unsuru oldu.

Gerek teknolojik olarak gerek donanımsal açıdan Leopard tanklarının başarısının ele alındığı yazıda, Yunan anti tank ve zırh delici füzelerinin bir işe yarayamayacağı, zira son modernizasyonlar ile tankların oldukça sağlam bir yapı kazandığına değinildi.

Meriç'i göremezler

Yunan Kara Kuvvetleri komutanlığının raporundaki en dikkat çekici detay ise Türklerin ezici bir üstünlük ile savaşın galibi olacağı kısmı oldu. Bu kısımda Yunan ordusu için Meriç civarından pek çok Türk zırhlısının aktif koruma sistemleri sayesinde sıkıntısız galip geleceğini, antitank füzelerinin %70-80 oranında başarısız olacağını vurgulandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberde Türk zırhlı birliklerinin başarısı hakkında Suriye'de Afrin'deki faaliyetler örneklenirken Leopard ve M 60T tanklarının sağlamlığına dikkat çekti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23