• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SMO: YPG/PKK Rasulayn'dan tamamen çekilmedi

Yeniakit Publisher
2019-10-21 08:07:00 - 2019-10-21 10:12:00
SMO: YPG/PKK Rasulayn'dan tamamen çekilmedi

Terör örgütü YPG/PKK'nın da omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Rasulayn kentinden çekildiklerini açıkladı. Ancak SMÖ bu açıklamayı yalanlayarak, "Tamamen çekilmediler." dedi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın da omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adına açıklama yapan terörist Kino Gabriel, "Artık şehirde savaşçımız yok. Rasulayn kentinde bulunan birlikleri çektik. " dedi.

Pazar günü bazı YPG'li teröristleri taşıyan bir konvoy Rasulayn'dan ayrılmıştı. Bazı sivillerin de kentten ayrıldığı görülmüştü.

SMÖ: Tamamen çekilmediler

Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud ise SDG'nin Rasulayn'dan "tamamen çekilmediğini" söyledi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan ise Barış Pınarı Harekatı'na ara verilmesinden bu yana, "55 araçlık konvoyun Rasulayn'a giriş yaptığı, 86 araçlık konvoyun Tel Tamir istikametinde çıkış yaptığı" belirtilmişti.

Türkiye'nin 9 Ekim'de Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat Nehri'nin doğusunda başladığı Barış Pınarı Harekatı, Tel Abyad ve Rasulayn kentleri ve çevrelerindeki bölgelerde yoğunlaşmıştı. Harekatın 8. gününde, Ankara'da görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığındaki ABD heyeti, anlaşmaya varmıştı. Anlaşmaya göre, Türkiye 120 saatlik bir süre için operasyona ara verecek ve bu zaman diliminde YPG yaklaşık 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin gerisine çekilecek. Bu süre Salı günü doluyor. Çekilme tamamlandıktan sonra da Türkiye tamamen operasyonu durduracak, ABD de Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren yaptırımları geri çekecek.

Erdoğan: 12 gözlem noktası kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin denetimi için 12 gözlem noktası kurmayı planladığını açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

teröristle yatağa girilmez...

Hadra

BU ABD ye Nasıl Güvenebiliriz ? Bu Bar -saz, vb yerlerin Oynaklığını oynayan Milleti olmayan ne idüğü belirsiz siyonizmin Jandarma ve Bekçiliğini üstüne almış olan ABD nin ipi ile nasıl kuyuya inilir. Adamlar Teröristleri Himaye ediyor,Bizde Onlara güvenip Muahede yapıyoruz. Nasıl ki Milletin Hepsi Meclise gidemiyor Temsilcileri Olan Millet vekillerini Gönderiyor HDP -PKK-YPG-SDG_SDF vs kendileri gelmeyip Temsilcileri olan ABD nin Yüksek düzeydeki adanmlarını gönderiyor.Bizde Teröristlerin Temsiclilerini kabul ediyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23