• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YÖK'ten 'post-doktora' ile ilgili açıklama

Yeniakit Publisher
2017-03-29 11:37:00 -
YÖK'ten 'post-doktora' ile ilgili açıklama

YÖK, doçentlik kadrolarına atanmak için "post-doktora" yapma şartı getirilmesiyle ilgili bir kanun taslağı hazırlığının olmadığını açıkladı.

YÖK, doçentlik kadrolarına atanmak için "post-doktora" yapma şartı getirilmesine ilişkin bir kanun taslağı hazırlığının olmadığını açıkladı.

İŞTE YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Son günlerde bazı medya organlarında YÖK'ün, doçentlik kadrolarına atanmak için "post-doktora" yapma şartı getirilmesine ilişkin bir kanun taslağı hazırladığı, bu taslakta, doçentlik sınavından başarılı olanların da aynı üniversitede görev yapamayacağı ve başka illere gönderileceği şeklinde bütünüyle gerçekdışı haberler yayınlandığı görülmüştür.

Yükseköğretim Kurulunun böyle bir çalışması olmadığı gibi muhammen ve muhayyel bu düşünceyi de doğru bulmamaktadır.

Yükseköğretim Kurulunun uzun müddetten beri kamuoyu önünde savunduğu ve dillendirdiği görüş, üniversitede kadrosu bulunmayan doktoralı insan kaynağının da üniversitelerin araştırma merkezlerinde ve laboratuvarlarında çalışabilmelerine imkan tanınmasıdır. Bu ise doktorasını tamamlayanlar için yeni bir istihdam kapısı olacaktır. Bu iki konunun karıştırılmasının mazeretinin cehalet bile olamayacağı aşikardır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberlerde iddia edildiği gibi doçentlik için doktora sonrası 3 yıl çalışma şartı veya doçentlik unvanı alınması sonrası başka şehirde görev yapma zorunluluğu gibi bir yasal düzenleme çalışması kesinlikle bulunmamaktadır.

Bu tarz hayal ürünü asılsız haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan özellikle rica ederiz. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23