• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YÖK'ten akademisyenlere 'burs' müjdesi

Yeniakit Publisher
2018-07-03 12:20:00 -
YÖK'ten akademisyenlere 'burs' müjdesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, akademisyenlere 'dil eğitimi bursu' müjdesini açıkladı. Açıklamaya göre, her yıl burs şartlarını taşıyan 400 akademisyen yabancı dil kursu için en az 2, en fazla 6 ay süreyle yurt dışına gönderilecek.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre YÖK tarafından doktora derecesine sahip araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve doktor öğretim üyelerine, yabancı dil eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla burs verilmesi kararlaştırıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK-Dil Eğitimi Bursu" kapsamında, devlet üniversitelerindeki doktora derecesine sahip araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve doktor öğretim üyelerine, yabancı dil seviyelerini yükseltmeleri için yurt dışında katıldıkları yabancı dil kursu giderlerini desteklemek amacıyla YÖK tarafından burs verileceğini belirterek, "Proje kapsamında her yıl burs şartlarını taşıyan 400 akademisyenimizi yabancı dil kursu için en az 2 ay, en fazla 6 ay olmak üzere yurt dışına göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

15 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Burstan faydalanacaklar için toplamda 15 bin liraya kadar destek sağlanacağını kaydeden Saraç, "Adayların yabancı dil kurs ücretinin aylık 2 bin 500 lirayı geçmeyecek kısmı YÖK tarafından ödenecek. 6 ay süreyle kurs görecek olan akademisyenlerimize toplamda 15 bin liraya varan burs desteği vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Saraç, "YÖK-Dil Eğitimi Bursu"na devlet üniversitelerinde, doktora derecesine sahip araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve doktor öğretim üyelerinden, hizmet süresi en az 3 yıl olup, son 5 yıl içinde yabancı dil sınavından en az 50 ve en fazla 64 puan aldığını belgelendirenlerin başvurabileceğini belirterek, burs projesine ilişkin başvuru şartlarının hafta sonuna kadar üniversitelere iletileceğini kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AKADEMİK FAALİYETLER DİKKATE ALINACAK

YÖK tarafından belirlenen kontenjan çerçevesinde, başvuru şartlarına sahip adaylar, ilgili üniversite yönetim kurulunca yabancı dil puanı ve akademik faaliyetleri dikkate alınarak ve alanlar arasında denge gözetilerek değerlendirilecek.

Adaylar, kadrolarının bulunduğu üniversite rektörlüklerine başvurularını yapacak. Üniversite yönetimleri, yabancı dil eğitimi için yurt dışına gönderilmesini uygun buldukları adayları YÖK'e bildirecek. Rektörlüklerce bildirilen adaylar, YÖK Yürütme Kurulu'nda görüşülerek karara bağlanacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23