• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yetimlerin yüzü güldü

Yeniakit Publisher
2018-06-01 11:30:00 -
Yetimlerin yüzü güldü

Türkiye’de 200 yetim evladımıza iftar veren Deniz Feneri Derneği, dünyanın çeşitli ülkelerinde kurduğu sofralarda da binlerce yetimin yüreklerine dokundu.

 SEBAHATTİN AYAN/ İSTANBUL  Deniz Feneri Derneği ve İslam İşbirliği Teşkilatı müşterek bir programa imza atarak yetimlerin mahzun yüzünü güldürdü. Türkiye’de 200 yetim evladımıza iftar veren Deniz Feneri Derneği, dünyanın çeşitli ülkelerinde kurduğu sofralarda da binlerce yetimin yüreklerine dokundu. İftar sonrası programa katılan çocuklara bisiklet, hediye paketleri, bayram harçlıkları ve çeşitli hediyeler verdi. 

Deniz Feneri Derneği ve İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde yetimleri aynı sofrada buluşturdu. Türkiye’nin yanı sıra; Tayland, Tanzanya, Bosna Hersek, Gazze, Kenya, Makedonya, Somali, Fildişi Sahili, Uganda, Etiyopya, Karadağ, Arnavutluk gibi toplamda 40 ülkede de yetimler için iftar sofraları donatıldı. Derneğin Zeytinburnu’ndaki merkezi ve 30 ülkede aynı gün değişik saat aralığında gerçekleşen iftar programlarına yakınlarıyla katılan yetimlere bisiklet, hediye paketleri, giyim ve bayram harçlığı verildi.

Hacivat-Karagöz oyunu, meyveli macun ve palyaçoların renklendirdiği iftar yemeğinde yetimler gönüllerince eğlendi. İftar programında bir konuşma gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, “Biz de bir nebze olsun onların bu zor hayatları içerisinde sevinmelerini, gülmelerini sağladığımızı düşünüyoruz ve bu sebeple çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23