• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemin töreninde duygusal anlar

Yeniakit Publisher
2017-06-02 12:28:15 -
Yemin töreninde duygusal anlar

Manisa İl Jandarma Komutanlığında 367/1 kısa dönem erlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde 367/1 kısa dönem 65 er düzenlenen yemin töreni ile ant içti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tören öncesinde katılımcıları mehter marşlarıyla coşturdu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 367/1 kısa dönem 65 er ant içti.

Kısa dönem erler adına yapılan temsili konuşma ve birliğe ilk katılan er Doğan Akkaya’nın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden programda temel eğitim sonunda atış, spor, eğitim ve bakım dallarında birinci olan erlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Konuşmasına töreni izlemeye gelen ailelere hitap ederek başlayan Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Eşitgen, “Kutsal vatan görevini ifa etmek için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimini tamamlayarak jandarma teşkilatının bir mensubu olarak karşınızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmaktadır” dedi.

Yemin eden erlere de seslenen Albay Eşitgen şunları söyledi:

“Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, karşılıksız yurt sevgisiyle dolu, milli ahlakı ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, halkla bütünleşen duyarlı birey olacağınıza olan inancım tamdır. Kahraman Mehmetçikler; görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan ve ettiğiniz yemine sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Albay Eşitgen’in konuşmasının ardından jandarma marşının seslendirilmesi ve tören geçişiyle program sona erdi. Programın ardından erler ve ailelerin buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Yemin törenine Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı jandarma Albay Hakan Eşitgen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, MESOB Başkanı Hasan Geriter ve erlerin aileleri katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23