• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemin edip, tezkere aldılar

Yeniakit Publisher
2019-05-16 16:14:30 -
Yemin edip, tezkere aldılar

Balıkesir’in Bandırma 6.

Balıkesir’in Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde engelli gençler için temsili askerlik uygulaması yapıldı.

Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde engelli gençler için temsili askerlik uygulaması gerçekleştirilirken, 9 engelli genç yemin edip, tezkerelerini aldı. Hava Üssü’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Temsili askerlik uygulamasına katılan 9 engelli genç hep birlikte yemin ederek asker oldu. Gençlerin askerlik yemini ardından Bandırma 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Komutan Akalp, "9 değerli silah arkadaşımla daha güçlü, daha gururluyuz. Geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Çünkü biz her zaman kastan, kemikten, etten gücümüzü almayız. Yürekten alırız ve o yüreğin içindeki imandan alırız. Can ve yaşama hakkı insanoğlunun en büyük hakkıdır. Bu delikanlılar insanoğlunun en büyük hakkı olan yaşama hakkından başkaları daha iyi yaşasın diye, daha onurlu yaşasın diye, daha şerefli bir hayat yaşasın diye kendi yaşama haklarından seve seve vazgeçmek üzere yemin ettiler. O nedenle daha güçlüyüz. Kendi etlerinden, kemiklerinden daha güçlü insanlar, askerler var karşınızda. Bu yüzden gurur duyuyorum ben yeni silah arkadaşlarımla" dedi.

"Asker görevinin adamı olur, onun bunun adamı olmaz"

Akalp konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO


"Askerin yemininde her zaman ve her yerde der. Asker her zaman her yerde, gökte, karada olmak zorundadır. Çünkü söz verdiği ant içtiği görev uğruna her zaman her yerde, kış, yaz, gece, gündüz, yorulmadan, usanmadan var olmak zorundadır. Asker doğruluk ve muhabbetle hizmet eder, Kanunlara, nizamlara ve amirlerine mutlak itaat eder. Yani görevinin adamı olur, onun bunun adamı olmaz. Yalnızca ve yalnızca kanunun ve görevinin adamı olur. Başka hiç kimsenin adamı olamaz. Asker namusu üzerine yemin eder, başka bir şeyin üzerine değil. Kendini, özünü, namusunu ve şerefini ortaya koyar. Ben kendimi ortaya koyuyorum, kendi namusum üzerine yemin ediyorum der. Başka da hiçbir şeyi kanıt olarak göstermeye ihtiyaç ve gereksinim duymaz. Bu yüzden askerin yemini değerlidir. Biz her bakışımızda, her göreve gidişimizde bir kez daha askerlik yeminimizi yapar ve askerin yeminini yaşarız. Sizlerle gururluyuz, sizlerle güçlüyüz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Bandırma 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp’in konuşmasının ardından temsili askerlik törenine katılan 9 engelli genç tezkerelerini ve hediyelerini aldı. Tören kokteyl ile son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23