• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaşar Nuri sonunda gerçek inancını açıkladı!

Yeniakit Publisher
2015-06-23 18:05:00 - 2015-06-23 18:41:46
Yaşar Nuri sonunda gerçek inancını açıkladı!

Sapık görüşleriyle yıllarca Müslümanların kafalarını karıştıran Müslüman görünümlü İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, “Dinci tasalluttan kurtulmanın felsefi çaresi Deizm’dir” açıklamasını yaparak gerçek inancını ortaya koydu.

Bir zamanlar televizyon televizyon gezerek sapık görüşleriyle Müslümanların kafalarını karıştıran, düşüncelerini bulandıran sözde İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, gerçek inancını açıkladı.

Deizm hakkında yazdığı yeni kitabıyla ilgili röportaj veren Öztürk, "Kuran; Deizm’i teşvik eden, terviç eden bir kitap değil ama ona kapı aralayan bir kitaptır" dedi.

"ATATÜRK DE DEİST’TİR"

Röportajında aşırı dindar insanların bir zaman sonra yozlaştıklarını iddia eden Öztürk, “Deistler, dinciliğin bütün kötülüklerine, rezilliklerine rağmen Allah’a inançlarını koruyan samimi mü'min insanlardır. Tarihin en namuslu, en ahlaklı, en üretken adamlarıdır. Atatürk de Deist’tir. Hem namuslu hem de Allah’a imanı olan adam başka bir yere gidemez” dedi.

DEİZM NEDİR?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deizm veya Yaradancılık, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dini bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve benzerine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır.

Kehanetlerin, mucizelerin, dini dogmaların, demagojilerin ve kaynağı ilahi ilan edilen dinlerin reddinden dolayı peygamberler, kutsal kitaplar, sevap, günâh, ibâdet, dua, vahiy, melek, cin, şeytan, cennet, cehennem, ahiret ve kader gibi kavramların bu inanışta yeri yoktur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23