• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaşar Değirmenci 9 Şubat’ta CNR Kitap Fuarı’nda

Yeniakit Publisher
2020-02-06 13:20:00 -
Yaşar Değirmenci 9 Şubat’ta CNR Kitap Fuarı’nda

Gazetemiz yazarlarından Yaşar Değirmenci, 09 Şubat 2020 Pazar günü saat 15:00-17:00 arası CNR Kitap Fuarı (Siyer Yayınları 212 544 76 96) Standında okurlarıyla buluşacak.

Yazarımız Yaşar Değirmenci’nin çok kıymetli kitapları arasında iki tanesini değerli okuyucularımıza hatırlatalım.

Birisi ‘Zaman Yolcusuna Söylenecekler’ kitabı mutlaka hepimizin altını çize çize okumamız gereken bir kitap.

Teknolojinin, bilgisayar-internetin hayatımıza girmesiyle boş vaktin artmış olduğu günümüzde, maddi konfor nispetinde artan huzursuzlukların büyük ölçüde boş vakitleri değerlendirme tarzındaki yanlışlardan meydana geldiği muhakkaktır. Değerli yazarımız, modern dünyada bunalımlı insanın zamanını iyi kullanmasıyla stresten, bunalımdan kurtulup huzurlu bir hayatın temelini zamanın kıymetini bilmekten geçtiğini çok yönlü işliyor.

Gücümüz yetmeyebilir. Vaktimiz varsa gücümüzü artırabiliriz. Bilgimiz yetmeyebilir. Vaktimiz varsa çalışır, bilgimizi ilerletebiliriz. İmkânlarımız elverişsiz olabilir. Vaktimiz varsa dayanışırız, yardımlaşırız, imkanlarımızı daha etkili duruma yükseltiriz. Doğruya, İyi’ye, Faydalıya, Güzel’e ulaşmak için yapılacak fazilet mücadelesinin bugün düğümlendiği nokta zamanın değerlendirilmesidir. Bu düğüm çözülmeden diğer meselelere sıra gelmez.

Yaşar Değirmenci’nin ‘Zaman Yolcusuna Söylenecekler’ kitabını okuyunca yazının aynı zamanda insanın karakterini de yansıttığına şahit oluyoruz. Elinizdeki kitap, zamanı yönetme konusuna böyle özel bir yaklaşımla ışık tuttuğu ve zamanı yönetme noktasında okuyucuya faydalı olacağı için ayrı bir önem taşıyor. Titizlik, hassasiyet gerektiren bu çalışma, başka türlü nasıl ortaya çıkardı? Hepimiz bildiğimizi zannettiğimiz; aslında hiçbirimizin yeterince bilmediği ‘Zaman Yönetimi’ni işlerken Değirmenci; sadece arzularını, isteklerini, hasretlerini ortaya koymaya çalışmamış; zamanı iyi kullanmasını bilmekle neleri başarabileceğimizi de göstermiştir. Ayrıca ‘Zaman yolcusuna söylenecekler’ kitabı, hayatın özünü aksettiren güzel sözlerle, şiirlerle, alıntılarla beslemeyi de ihmal etmemiş. Tek yönlü ele alıp kitabını yazmamış. Batılılarda Zaman, Kur’an-ı Kerim’de Zaman, Hadis-i Şeriflerde Zaman, İslam Büyüklerine Göre Zaman, Eğitim Öğretimde Zaman, Zamanın Planlaması, Zaman Kaybının Önlenmesine Dair Tavsiyeler, Sözlük ve Ansiklopedilerde Zaman, Edebiyatımızda Zaman gibi bir sürü başlığa temas edilmiş, okuyucuya ‘zaman şuuru’ kazandırılmış. İdrakin ve yüreğin zamanla çok yakından ilgisi bulunmaktadır. İkisi de zaman içinde doğar, zamanla muhtevalarına kavuşurlar. Zamanı iyi kullanmasını bilenler bize hayatı bahşeden bu iki damarı aklın alamayacağı kadar geliştirebilirler. Bu konuda mutlaka eksikliklerimiz vardır; onları nasıl tamamlayabileceğimizi elimizdeki bu ‘Zaman yolcusuna söylenecekler’ kitabından öğrenebiliriz. Yazarımız ‘ölçü ve dengeli bir hayat için’ uyarıyor:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çalışmamızın yanında okumak, ziyaret, sohbet, ibadet, gezmek, dinlenmek ve sosyal faaliyetler için de vakit ayırıp bunları yerine getirmemiz gerektiğini unutmamalıyız. (Siyer Yayınları 212 544 76 96)

Yazarımız Yaşar Değirmenci’nin çok kıymetli bir kitabı daha var. ‘Modern Toplumda Görgü Kuralları’ kitabı.

Görgü kuralları insan ve toplum için lüzumlu bir kurallar zinciridir. İnsanların sevgi saygı birlik ve beraberlik içinde yaşamalarını sağlar. Görgü, yaşamayı bilme sanatının özüdür. Görgünün kaynağı, terbiye, zarafet ve nezakettir. Görgü, sabırlı olmayı, sempatik, sevecen ve hoşgörülü davranmayı, samimi bulunmayı, kaba ve hoyrat olmamayı gerektirir.

Görgü, kişiyi sevgi, saygı ve anlayışla donanımlı kılar. İnsanları kabalıktan, katılıktan, asık suratlılıktan, çirkin tavırlardan alıkoyar. Görgü kurallarının amacı; kişilerin, ailenin ve toplumun huzurunu sağlamaktır.

Milletin ümmetin ve insanlığın örf, âdet, gelenek değerleri, günümüz sosyal yapılanması içinde yerini almalıdır. Toplum değişiyor, Batı’nın, kültür emperyalizminin tesirinde kalıyor. Biz kalarak değişmek, değişirken biz kalmak. Mesele bu!

Kibarlık, zarafet, nezaket, görgü ancak içimize sinmişse, ölçülerimize göre dikilmişse, bir elbise gibi üzerimize oturmuşsa güzeldir, gerçektir. Kimse başkasının ağzıyla yemek yiyemez. Hazır kalıp bir elbiseyi, ölçü almadan başkasına giydirebilir misiniz?

Görgünün, kibarlığın, nezaketin, zarifliğin kurallarını yaşayarak, yerleştirerek modern toplumda yaşayan insanları, ‘örnek insan/örnek toplum’ yapma gayreti içinde oluruz. İnsanlara rehberlik ederek hayatını başıboş, vurdumduymaz değil, milleti millet yapan değerlere bağlı, insanlığı ve insan ilişkilerini unutmayan, hassasiyetini kaybetmeyen,, insanlığa faydalı olmaya çalışan, insanlığı başıboş davranmaktan kurtarır. Modern Toplumda Görgü kitabı, büyük bir boşluğu doldurmakta, unutulan, yaşanmayan/yaşatılmayan değerlerimizi nasıl yaşatacağımızın cevabını yazarımız Yaşar Değirmenci’nin bu kitabında bulacaksınız. Bu mütevazı eser insan davranışlarının önemini bilenlere ve yaşayışını manalandırmak isteyenlere ışık tutacak yol gösterecek boşluğu dolduracak bir çalışmadır.

Bütün davranışlarınızla kendinize, başkalarına toplumumuza karşı sevgi, saygı, şefkat ile hareket etmenin zaruret olduğunu göreceksiniz. Nezaket, zarafet, kibarlık, görgü bizi sırf kendimizi düşünmekten kurtarır. Hep iyilik yapmayı başkalarına faydalı olmayı örnek insan örnek toplum oluşturmayı sağlama gayretine sevk eder, vesile olur. Düşünen insanlarımıza ve bilhassa eğitimcilerimize, gençlerimize, ailelerimize faydalı olmasıdır. 

Yazarımız 09 Şubat 2020 Pazar günü saat 15:00-17:00 arası CNR Kitap Fuarı (Siyer Yayınları 212 544 76 96) Standında kitaplarını imzalayıp okuyucularıyla sohbet edecektir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23