• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Yapı malzemesinde KDV indirimi inşaatta devrim’

Yeniakit Publisher
2017-02-22 17:27:00 -
‘Yapı malzemesinde KDV indirimi inşaatta devrim’

Yeni yapılacak evlerde kombi, radyatör, küvet gibi ürünlerde yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi kararı, hem konut almak isteyenleri hem de inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri alınan kararın Türk inşaatçılığında bir devrim olduğunu ifade ederken, maliyetlerin önümüzdeki dönemde ciddi anlamda düşeceğinin altını çizdiler.

Son birkaç aydan bu yana inşaat sektörünün hareketini sürdürmesi için atılan adımları dikkatle izlediklerinin altını çizen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Maliye Bakanlığı’nın inşaat malzemeleriyle ilgili son KDV tebliğinin ise sektöre dair umutlarını daha da güçlendirdiğini belirtti.

Yapı malzemelerinin konutlara yüzde 2’ye varan oranlarda ek maliyet getirdiğini anımsatan Efe Bezci, şunları söyledi:

“Tek tek bakıldığında koca bir inşaatın küçük parçaları gibi görünen kombi, cam balkon, duş teknesi, duşa kabin, küvet, mutfak dolabı, evye, batarya, duş başlığı, panel radyatör gibi yapı malzemeleri, maliyetleri çok ciddi artıran ürünler. Konut fiyatlarının yüksek olmasının nedenlerinden biri de bu. Yapı malzemelerine getirilen KDV indirimini bu yüzden çok önemsiyoruz.  Bu indirim yakın gelecekte konut alıcısına kar olarak dönecek. İnşaatta yapılacak ek vergi indirimleri gayrimenkul ve inşaat piyasasını daha da hareketlendirir. Bu gibi indirimlerin uzun soluklu olması gerektiğine inanıyorum. ”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23