• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yale, Quick Lift ile robotik ürünlerini Türkiye'ye taşıyacak

Yeniakit Publisher
2019-04-26 13:37:35 -
Yale, Quick Lift ile robotik ürünlerini Türkiye'ye taşıyacak

Hyster-Yale Grup EMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Harry Sands: - "Türkiye'yi lojistik üs olarak görüyoruz. Yale olarak Türkiye'deki potansiyeli gördüğümüz için buraya yatırım yapıyoruz" - TSM Global Üst Yöneticisi Taner Sönmezer: - "İş birliği ile özellikle lojistik, otomotiv, perakende, içecek, gıda, ambalaj, beyaz eşya ve elektronik sektörlerini hedefliyor, yatırımları artırmayı planlıyoruz. 3 yıl içerisinde Quick Lift ve tüm bayi ağı olmak üzere 500 kişilik yeni istihdam oluşturacağız"

İSTANBUL (AA) - Amerika'nın önde gelen forklift ve istif makineleri üreticisi Yale, Quick Lift firması ile imzaladığı yeni distribütörlük anlaşmasıyla robotik ürünlerini Türkiye'ye taşıyor.

Yale'den yapılan açıklamaya göre, 140 yılı aşkın deneyimle forklift ve istif makineleri üreten Yale, Türkiye'de TSM Global'in iştiraki Quick Lift ile distribütörlük anlaşması imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyster-Yale Grup EMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Harry Sands, Quick Lift'in, Yale'nin forklift ve depo içi ekipmanlarının satış, kiralama ve satış sonrası hizmetlerinden sorumlu olacağını ifade etti.

Bu iş birliği sayesinde Türkiye'nin tüm bölgelerinde yaygın ve etkin satış ve satış sonrası hizmetler sunabileceklerini belirten Sands, "Türkiye'yi lojistik üs olarak görüyoruz. Yale olarak Türkiye'deki potansiyeli gördüğümüz için buraya yatırım yapıyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

Sands, Türkiye pazarını önemine dikkati çekerek, Quick Lift ile önemli bir yol katedeceklerini vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


- "Pazar büyüklüğü önümüzdeki 5 yıl içinde 30 bin adede çıkacak"


TSM Global Üst Yöneticisi (CEO) Taner Sönmezer ise Türkiye forklift pazarının, normal dönemlerde yılda 10 bin adetlik ortalamaya sahip olduğunu belirterek, bu yıl ise maksimum 6 bin civarında bir pazar büyüklüğü beklediklerini bildirdi.

Bu yılı fırsat olarak gördüklerini vurgulayan Sönmezer, şunları kaydetti:

"Pazarın önü açılıyor, bu yıl beklenenden iyi durumdayız. Pazarda yükselen ivme Mart 2020'den sonra katlanarak artacak. İngiltere ve Fransa'da her 600-2 bin kişiye 1 forklift düşerken, Türkiye'de her 8 bin kişiye 1 forklift düşüyor. Türkiye kısa zamanda bu seviyeye çıkacaktır. Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konumu düşünürsek, liman ülkesi olmamız ve kıtalar arası köprü görevi görmemiz açısından potansiyelimiz oldukça yüksek. Pazar büyüklüğünün önümüzdeki 5 yıl içinde 30 bin adede çıkmasını öngörüyoruz. TSM Global iştiraki olan Quick Lift firması da Yale iş birliği ile gelişen bu pazarın lideri olacak."

Sözmezer, Yale ve Quick Lift arasındaki iş birliği ile özellikle lojistik, otomotiv, perakende, içecek, gıda, ambalaj, beyaz eşya ve elektronik sektörlerini hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye'nin tüm sanayi şehirlerine yatırım yapmayı planladıklarını aktaran Sönmezer, bünyelerine 10-12 yeni bölge ve bayi ağı ekleyeceklerini, 3 yıl içerisinde Quick Lift ve tüm bayi ağı olmak üzere 500 kişilik yeni istihdam oluşturacaklarını bildirdi.

Sönmezer, her yıl 40 milyon avroluk Ar-Ge yatırımı yapan Yale Grup'un 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı robotik ürünlerinin Türkiye pazarına gireceğine işaret ederek, "Yale'nin Avrupa'daki geniş dağıtım ağı sayesinde gerek makine teslimatlarını gerekse ihtiyaç halindeki yedek parça teminlerini çok hızlı gerçekleştirebildik. Quick Lift'in geniş bayi ve servis ağı ile 24 saat içinde Türkiye'nin her noktasına erişebiliyor, özellikle yedek parça taleplerinin yaklaşık yüzde 90'ının raftan karşılayabiliyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23