• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yakın Doğu’da tercih avantajları

Yeniakit Publisher
2015-07-06 14:29:00 -
Yakın Doğu’da tercih avantajları

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Günsel "Kıbrıs'ta okumak İstanbul'da okumaktan artık daha ekonomik" değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) gözde üniversitelerinden Yakın Doğu Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel Kıbrıs'ta okumanın özellikle maddi açıdan daha avantajlı olduğunu söyledi. ÖSYM Kılavuzu'nda yer alan ve YÖK tarafından onaylanmış olan üniversiteleri ile tam bir eğitim adasına dönüşen 350 bin nüfuslu KKTC'de toplam 75 bin 405 üniversite öğrencisi var.

 

Günsel, her yıl yüzde 15-20 oranında artan öğrenci nüfusuyla birlikte son 5 yılda KKTC'de yaşam şartlarının ciddi oranda ucuzladığını hatırlattı. Günsel," Özellikle barınma ve yeme-içme gibi temel ihtiyaçlar öğrenci bütçesine uygun hale geldi. Örneğin, merkezi bir yerde birkaç öğrencinin birlikte kalabileceği 3 odalı eşyalı bir daireyi aylık 800 lira-1000 lira ile kiralamanız mümkün; ya da 10-15 lira gayet güze! bir yemek yiyebilirsiniz. Dolayısıyla Kıbrıs'ta okumak, İstanbul'da okumaktan daha ekonomik artık. Üstelik dünya üzerinde suç oranın en düşük olduğu, en güvenli toplumlardan birinde ve kampüs üniversitelerinde okuyarak" dedi.

 

Burs da var ekonomik paket de
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi'nin, bu değişimin öncülerinden biri olduğunu belirtiyor. Yüzde 100 bursun yanı sıra mezuniyete kadar kesintisiz devam eden yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 burs, sporcu bursu, tercih bursu ve kardeş indirimi gibi olanaklar sunduklarını söyleyen Günsel, burslu veya bursuz tüm öğrencilere sunulan yurt, yemek ve öğrenim ücretlerinden oluşan "ekonomik paket" seçeneğiyle de tüm masrafları en aza indirgediklerini vurguladı.

 

Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki diğer imkânlarını şöyle sıraladı:

 

*Tıptan mühendisliğe, eczacılıktan iletişime, hukuktan öğretmenliğe, mimarlıktan mühendisliğe kadar 160 farklı bölümde eğitim-öğretim veriyoruz.

 

*Bölüm ücretlerimiz yıllık 1.400 eurodan; yurt, yemek ve öğrenim ücreti içine alan ekonomik paketlerimiz ise 2 bin 600 eurodan başlıyor.

 

*Kıbrıs içerisinde ulaşım konusuna da ücretsiz servislerimizle çözüm ürettik. Ayrıca öğrencilerin ve ailelerinin Kıbrıs'a geliş-gidişlerini daha ekonomik hale getirmek amacıyla havayolu şirketleriyle anlaşmalar yaptık. Böylece yüzde 15'lik bir indirimle daha ekonomik uçuş bileti almaları mümkün hale geldi.

 

*16 fakülte ve 5 yüksekokula bağlı 160 bölümde 105 farklı ülkeden gelen 25 binden fazla öğrenci öğrenim görüyor. Bu kültürel zenginlik beraberinde çok renkli bir kampüs hayatı getiriyor. Başta yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen "Bahar Şenlikleri" olmak üzere yıl boyu süren kültür-sanat ve spor etkinlikleri ise kampüste her zaman bir festival havası estiriyor.

 

egitimrehberi / 6 Temmuz 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23