• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vladimir Putin, Güney Kore lideri Moon ile Kuzey Kore'yi görüştü

Yeniakit Publisher
2018-06-22 20:05:00 -
Vladimir Putin, Güney Kore lideri Moon ile Kuzey Kore'yi görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Kuzey Kore  arasındaki krizin diyalog yolu ile çözülmesi yönündeki girişimden memnuniyet  duyduğunu bildirdi.

Putin, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Moskova'da bir araya  geldi. Görüşmede liderler Kuzey Kore konusunu da ele aldı.

Putin, Rusya'nın ABD ile Kuzey Kore arasındaki krizi diyalog ile çözme  girişiminden memnun olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un  Singapur'da 12 Haziran'da yaptığı görüşmeyi hatırlatan Putin, "Pyongyang ve  Washington'un, diyalog ve müzakere yoluyla krize yönelik kapsamlı çözüm bulma  yönündeki tutumunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bunun Kore yarımadasındaki gerilimi  önemli ölçüde azaltacağını ve gelecekte de tüm bölgeler için sürdürülebilir bir  güvenlik sisteminin oluşması için gerekli koşulları yaratacağını umuyoruz." diye  konuştu.

Güney Kore lideri Moon da Putin ile Kore yarımadasındaki durumla  ilgili sorunların tartışılması da dahil iki ülkenin ortak çıkarları ile ilgili  yararlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Moon, "Bizim Putin ile Kuzey Kore'nin Nükleer Silahlardan  Arındırılması ve Kore yarımadasında sürdürülebilir bir barış sağlanması yönünde  ortak hedefimiz var.  Bu alanlarda yakın iş birliği uyguluyoruz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görüşme sonrasında yayınlanan ortak açıklamada ise "Her iki taraf,  Kuzey Kore lideri Kim ve ABD Devlet Başkanı Trump arasında Singapur’daki  görüşmenin olumlu sonucunu memnuniyetle karşıladı, bu alanda varılan anlaşmaların  yarımadada kalıcı bir barışın sağlayacağına yönelik ümitlerini dile getirdi."  ifadelerine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23