Seçim 2019 Sayfası

Kahvaltılarda çokça tüketilen vişne reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıların severek tüketilen gıdası vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli için gerekli malzemeler nelerdir?

14 Haziran 2018 Perşembe 20:07
Kahvaltılarda çokça tüketilen vişne reçeli nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kilo vişne

1 kilo şeker

Yarım limon

2 parça limon tuzu

YAPILIŞI

İlk aşamada vişne yıkanır, suyu süzülür, çekirdekleri bir tığ yardımıyla çıkarılır. Bundan sonra şeker ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Başka bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri 1 bardak su ile 15 dakika kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin. Piştikten sonra tencerede soğutulur, kavanozlara doldurulur. Kavanozlara doldurulan reçel serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.

Afiyet olsun.

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 14 Haziran 2018 Perşembe 20:07

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    21 Nisan 2019