• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi

Yeniakit Publisher
2019-04-24 17:34:09 -
Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi

Serginin Türkiye Pavyonu için açık çağrı başvuruları başladı - Açık çağrının ilk aşaması için son başvuru tarihi 7 Haziran olarak belirlendi

İSTANBUL (AA) - Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu için açık çağrı başvuruları başladı.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi 23 Mayıs-29 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bienal kapsamında Türkiye Pavyonu'nda yer alacak serginin koordinasyonunu üstlenen İKSV, sergide yer alacak projenin belirlenmesi için iki aşamalı bir açık çağrı yaptı. Açık çağrının ilk aşaması için son başvuru tarihi 7 Haziran olarak belirlendi.

Türkiye Pavyonu, mimarlığa yeni bakış açıları getirecek, yapılı çevreyi keşfetmek için yeni yöntemler sunacak bir sergi önerisi için küratörleri, mimarları, tasarımcıları, sanatçıları, tarihçileri ve araştırmacıları açık çağrıya başvurmaya davet etti.

Farklı kültürlerin bir araya geldiği, mimarlığın yerel ve küresel katmanlarının tartışıldığı Venedik Bienali'nde uluslararası izleyicilerle ilişki kurabilecek proje önerileri bekleniyor. Yer alacak projenin güçlü bir görsel anlatımı olmasının yanı sıra temanın anlaşılır ve erişilebilir olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çağrı, mimarlık üretimine, anlaşılma biçimine ve söylemine katkıda bulunarak onu ileriye taşıyacak, farklı alanlardan gelen ve uluslararası deneyime sahip, içinde Türkiye'den bir ekip liderinin yer aldığı çok uluslu ekiplere açık.

- Başvuru koşulları
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde dördüncü kez yer alacak Türkiye Pavyonu sergisini oluşturmak için yapılan çağrının ilk aşamasında başvuruların Türkiye Pavyonu için önerilen serginin temasını proje önerisiyle sunması gerekecek. Seçici Kurul'un ikinci aşamaya kalmak üzere belirleyeceği üç projenin ekipleri tarafından yerleştirme ve mekan tasarımı, yöntem, küratöryel ekip, basılı malzeme ve bütçe gibi konularla ilgili ayrıntılı bilgi sunmaları istenecek. İki aşamalı bu süreç sonunda seçilecek başvuru sahiplerinin sergiyle ilişkili tüm küratöryel sorumlulukları üstlenmesi, sergiyi Seçici Kurul ve İKSV ekibi ile koordinasyon halinde geliştirmesi amaçlanıyor.

Başvurular için başvuru formuna ek olarak, küratöryel öneriyi açık bir şekilde ifade eden bir metin (en çok 5000 karakter) ve başvuru sahibi veya sahiplerinin ayrıntılı öz geçmişi ve ilgili çalışmaları gösteren bir portfolyonun (Türkçe ve İngilizce, 6 MB'tan küçük, PDF formatında) 7 Haziran saat 18.00'e kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor.

Küratörler, mimarlar, sanatçılar, tarihçiler, tasarımcılar, teorisyenler, eleştirmenler gibi alanlarda çalışan herkes başvurabilecek.

Türkiye Pavyonu sergisinde yer alacak projeyi, Aslı Çiçek, Ippolito Pestellini Laparelli, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar'dan oluşan 5 kişilik Seçici Kurul, iki aşamadan oluşan açık çağrı yöntemi ile belirleyecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23