• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vatan-Bayrak sevgisi engel tanımadı

Yeniakit Publisher
2019-05-16 16:59:54 -
Vatan-Bayrak sevgisi engel tanımadı

Muğla’da engelli bireyler bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

Muğla’da engelli bireyler bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı. Engelliler Haftası kapsamında temsili olarak bir gün askerlik yapan engellilerin yemin töreni, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Muğla jandarma Alay Komutanlığı’nda gerçekleşen törende yemin eden 30 engelli birey vatan görevini getirmenin gurunu yaşarken yenin töreni sırasında aileler duygusal anlar yaşadılar.

Muğla jandarma Alay Komutanlığı’nda gerçekleşen törene Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Muğla jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Pror. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ile engelli aileleri ile askeri erkan katıldı.

Törende konuşan Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Menteş, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, “Hep otizmli bir çocuk annesi olarak anıldım. Bugün ise bir asker annesiyim. Aslında şu anda kelimelerin yetersiz kaldığı birini yaşıyorum. Bir tarafım delice kahkaha atmak istiyor, bir tarafım hıçkıra hıçkıra ağlamak. Biricik oğlumu bir günde olsa asker ocağına gönderebildim. Rabbim bazı insanların omuzuna kelebek kondurur. Kimimiz anlamayız o kelebeğin güzelliğini, bereketini” dedi.

Daha sonra konuşan Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, “Bugün bir gün süreli bile olsa kutsal vatani görevini yapmak üzere Jandarma Teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı bu günde gençlerimizi yalnız bırakmayarak teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınızdan dolayı teşekkür ederim. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin göstergesi olarak dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerimizin bir gün süreli dahi olsa askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkân sağlamaya çalışmaktayız. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde sizin için engel yoktur. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından bir günlük temsili askerlik yapan 30 engelli birey tören alanına gelerek askerlik yemini ettiler. Yemin töreni sırasında engelli aileleri duygusal anlar yaşadı. Yemin törenin ardından 30 engelli birey terhis belgelerini Muğla protokolünden aldı. Tören bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli bireylerin resmi geçit töreni ile sona erdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23