• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Valilik açıkladı! Trabzon'da korona görülen ev ve binalarda afiş asılacak

Yeniakit Publisher
2020-12-02 21:32:00 - 2020-12-02 21:40:05
Valilik açıkladı! Trabzon'da korona görülen ev ve binalarda afiş asılacak

Trabzon Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında; ev, bina ve sitelerde vakanın görülmesi durumunda İl Sağlık Müdürlüğünce yaptırılan afiş ve stickerların asılması için yeni karar aldı.

Koronavirüs vaka sayısının hızla arttığı son günlerde Trabzon Valiliği'nden ilginç bir karar geldi. Trabzon'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası görülen binalara uyarı afişi asılacak.

Valilikten açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kovid-19 salgınından vatandaşları korumak ve salgını engellemek için alınması gereken ilave tedbirleri görüşmek üzere toplandığı belirtildi.

Trabzon'da son günlerde Kovid-19 vaka sayılarının hızlı artış göstermesine bağlı olarak yatan hasta sayısının arttığı vurgulanan açıklamada, toplum sağlığını koruma, bulaştırıcılığı en aza indirme, takiplerin efektif yapılabilmesi için ev, bina ve sitelerde Kovid-19 vakaları çıkması durumunda, İl Sağlık Müdürlüğünce yaptırılan afiş ve stickerların kullanılacağı aktarıldı.

Karara uymayanlara işlem uygulanacak

Afiş ve stickerların izolasyon tedbiri sona ermeden önce koparılmaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi gereği idari ve adli işlem yapılacağı kaydedildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ismail

Müthiş bir fikir, kim akıl ettiyse onun aklına.... Hatta bu da yetersiz bence! Covid 19 vakası görülen yerin, içindekiler ile birlikte, Siha'larımız tarafından, o da yetmez ise F 16 ların bombardımanı ile tamamen yok edilmesi en yerinde iş olur! La havle...

abdrhman

iyice üşüttük
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23