• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vahdet için dua

Yeniakit Publisher
2016-10-02 07:25:00 - 2016-10-02 00:44:12
Vahdet için dua

İslâm ümmeti birlik ve beraberlik dualarıyla hicri 1438’e girdi. Endonezya’dan Malezya’ya, Pakistan’dan, Afganistan’a ümmet tek yürek halinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç alan yeni bir hicri yıla ulaşmanın sevincini yaşıyor.

HABER MERKEZİİslam coğrafyası yeni hicri yılı idrak ediyor. Kan ve gözyaşının dinmediği İslam dünyasında ümmet birlik için dualar ediyor.  Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Mekkeli müşriklerin şerrinden Medine’ye hicret ettiği zaman dilimini başlangıç noktası kabul eden ve Hz. Ömer döneminde kullanılmaya başlayan Hicri Takvime göre 1438 yılına girdik. Endonezya’dan Malezya’ya, Pakistan’dan, Afganistan’a bütün bir İslam coğrafyasında hicri yılbaşı, “vahdetin başlangıcı” olması temennisiyle kutlanıyor. 

ELLER SEMAYA VAHDET İÇİN KALKTI

Endonezya’da hicri yılbaşı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Medan şehrinde kutlamaya katılan binlerce Müslüman, ellerinde meşalelerle şehir merkezinde geçit töreni düzenledi. Etkinliklerde Endonezya’ya ait gösteriler sergilenirken, yöresel kıyafetler dikkati çekti. Kutlamalar sırasında yürüyen kalabalık sokaklarda salavat getirdi. Malezya’nın başkentinde toplanan yüzbinlerce Müslüman, camilerde namaz kılıp dualar ettikten sonra sokaklara çıktı. Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin okunduğu kent meydanında Müslümanlar salavatlar getirerek, yeni hicri yılın bütün İslam alemine huzur ve refah getirmesini temenni ettiler.

ÜMMET İÇİN DUALAR EDİLDİ

Pakistan’daki etkinliklerde ise, “vahdet” teması ön plana çıktı. Hicri 1438 yılını büyük bir şevkle karşılayan Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’den sureler okuyarak yeni yıla girdi. Başkent meydanında toplanan yüzbinlerce Müslümanın elleri havaya alemi islamın ittihadı için kalktı. Afganistan’daki kutlamalarda ise, mazlum coğrafyalarda zulme ve katliama maruz kalan Müslümanlar için dualar edildi ve yeni hicri yılın İslam alemine huzur getirmesi temennisinde bulunuldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23