• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uysal, "BAE'nin gücü Türkiye'ye yetmez"

Yeniakit Publisher
2018-03-14 16:20:00 -
Uysal, "BAE'nin gücü Türkiye'ye yetmez"

Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı destekle şımaran BAE, gözünü Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na dikti.

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı bitirmesi için son olarak BAE devreye girdi. Arap ülkelerini Türkiye'ye karşı tutum sergilemesi için kışkırtıcı açıklamalarda bulunan BAE Dışişleri yetkilisine cevap gecikmedi.

Türkiye'nin Arap ülkelerinin bağımsızlığına saygı duymadığını iddia eden BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş'a cevap Ahmet Uysal'dan geldi. Rus basınına konuşan Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, Körfez ülkeleri politikacılarının Batı politika adamlarının ağzıyla konuştuğunu söyledi.

"BATI ÜLKELERİ VE İSRAİL KENDİ ÇIKARLARINI GÜDÜYOR"

BAE gibi Körfez ülkelerinin Ortadoğu politikasında büyük rol oynamadığını dile getiren Ahmet Uysal, "Sıkça Körfez ülkeleri politikacılarının ağzıyla aslında Batı politika adamları konuşuyor, ki onlar gerçekten Ortadoğu'daki çatışmaların çözümünü düşünmüyor. Batı ülkeleri ve İsrail, kendi çıkarlarını güdüyor. Bunu bilen Ankara politikasını izlemeye devam edecek ve Afrin'deki terörle mücadele operasyonunu sürdürecek. Yani BAE'li bakanın açıklaması hiçbir şey değiştirmeyecek" yorumunda bulundu.

"TÜRKİYE'YLE ÇATIŞACAK GÜÇLERİ YOK"

BAE ile Türkiye arasındaki gerilimin enformasyon alanı dışına çıkmayacağını söyleyen Uysal, "Çünkü BAE'nin medya dışında hiçbir şeyi yok. Türkiye'yle çatışmak için gerçek gücü yok. BAE'nin kendiliğinden konuşmadığını anlamak gerekiyor. Bu rüzgar İsrail ve barış ile güvenliğe ilgi duymayan diğer ülkelerden esiyor" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23