• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ürdün'den İsrail'in Gazze katliamının soruşturulması çağrısı

Yeniakit Publisher
2018-05-23 21:53:00 -
Ürdün'den İsrail'in Gazze katliamının soruşturulması çağrısı

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, İsrail'in Gazze katliamına acilen uluslararası soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in Gazze katliamı konusunda acilen uluslararası soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Safedi, ülkesini ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov ile başkent Amman'da bir araya geldi.

Safedi, görüşmede İsrail'in Gazze katliamı konusunda acilen uluslararası soruşturmaya başlanmasının zaruri olduğunu belirtti.

Bakan Safedi, uluslararası toplumun Filistinlilerin 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurması ve İsrail işgalini sonlandırmak için harekete geçmesi konusundaki ümitlerinin giderek yok olmasının yol açacağı olumsuzluklarla ilgili uyarıda bulundu.

İkilinin, iki devletli çözüm yolunda ilerlemek ve barış çabalarını canlandırmak için uluslararası çabaların birleştirilmesi konusunda anlaştığı kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görüşme sırasında Mladenov, Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi'ye BM'nin, Gazze'deki sıkıntıların çözümü ve Filistin-İsrail müzakerelerinin yeniden başlaması için sarf ettiği çabalar konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23