• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversitede yetiştirilen çiçekler Külliye’yi süsleyecek

Yeniakit Publisher
2019-06-27 12:10:31 -
Üniversitede yetiştirilen çiçekler Külliye’yi süsleyecek

Iğdır Üniversitesinde yetiştirilen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderilmek üzere yola çıktı.

Iğdır Üniversitesinde yetiştirilen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderilmek üzere yola çıktı. Gönderilen yaklaşık 100 bin adet çiçek Külliye’nin bahçesini renklendirecek. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, sera konusunda birçok firmayla rekabet eder durumda olduklarına dikkat çekti.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde yetiştirilen kadife, petunya, zinya ve gazanya türü 100 bin adet çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gönderilmek üzere yola çıktı. Serada yetiştirilen çiçekler sabahın erken saatlerinde özenle hazırlandı. Son kontrollerin yapılmasının ardından TIR’lara yüklenen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderilmek üzere yola çıktı.

“Sera konusunda birçok firmayla rekabet ediyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “seracılık konusunda birçok firmayla rekabet eder konuma geldik. Bu nedenle Külliye’ye teklif sunarak anlaşmamızı yaptık. Bugün de 100 bin adet çiçeğimiz Külliye’ye ulaşmak üzere yola çıktı. Çiçek fidelerini Yalova’dan temin ettik. Ürettiğimiz bu çiçeklerin kalitesi farklı, sürgün verebilen ve kış aylarına kadar dayanabilen özelliğe sahipler. Her bir türün 27’ye yakın tipleri var. Zengin bir türe sahip olan çiçeklerimiz Külliye’yi süsleyecek” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23