• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri'nden ABD'ye yaptırım cevabı: Misliyle mukabelede bulunuruz

Yeniakit Publisher
2019-10-12 00:28:00 - 2019-10-12 00:47:00
Dışişleri'nden ABD'ye yaptırım cevabı: Misliyle mukabelede bulunuruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Türkiye'ye karşı olası yaptırımlarına ilişkin yapılan açıklamada, "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in Türkiye'ye yönelik yaptırım yetkisi verilen kararnamenin imzalandığını bildirmesinin ardından bir açıklama yayımladı. Bakanlık açıklamasında "Misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Trump'ın yaptırım kararnamesini imzaladığı açıklanmıştı

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi hedef alabilecek güçlü yaptırım yetkisi veren kararnameyi imzaladığını ancak daha 'aktif hale' getirmediğini söylemiş ve ABD'nin "Eğer ihtiyaç duyarsa Türkiye'nin ekonomisine kilit vurabileceğini" iddia eden Mnuchin, konuyla ilgili finansal kurumların da bilgilendirildiğini kaydetmişti.

"Misliyle mukabelede bulunuruz"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı'yla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı ülkemize yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair bugün bir açıklama yapmıştır.

Barış Pınarı Harekâtı başladığında ABD Yönetimine her seviyede bilgi aktarılmıştır. Bakanlığımız tarafından bugün yapılan basın açıklamasında da harekatın hedef ve kapsamı tüm açıklığıyla uluslararası kamuoyuyla paylaşılmıştır. Türkiye milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

Buna karşı atılacak her adıma karşı tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa Biçer

Çok güzel, mükemmel

Mert kaya

Benim anlamadigim.buraya girerken hani abd cekilmisdi.desdek veriyordu.megerse tum dunya karsiymis.e ne olacak simdi pazartesi dolar 7 bin olur.adamlar bir papaz yuzunden neler yaptilar Tamam hakliyiz da...fakir riz..dolar artarsa tam ekonomi duzelmisdi derken tekrar mi ekonomiyi mahvedecegiz.bu ne aptallik.bir suru sehit..kara harekati bence durdurulmali.eflasyon artar ulke batar..hemen cekilsin mehmetcik..laf aramizda ben ypg den onceden havan topu saldiri falan da duymuyordum...simdi abd bunlari tutuyor.birakmiyor..biz abd yi ya hepten birakalim o zaman ama bedeli dolar 10 bin olarak oderiz....etimiz ne budumuz ne...kore gibi 600milyar ihracatimiz yok.insallah abd yle bir sekilde uzlasiriz.zaten uzlasmadan girmek buyuk hataydi.insallah baris olur.....yada 10 bin dolar eflasyon yuzde 50 razi olalim...ama cok ocak soner...insallah ulkem bu badireleri atlatir...sonuna kadar hakli olup bu iftiralara maruz kalmak bizi mahvediyor.insallah Allah bize yardim eder....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23