• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’deki solcuların yüzde 90’ı satanist

Yeniakit Publisher
2017-03-10 04:33:00 - 2017-03-10 11:16:27
Türkiye’deki solcuların yüzde 90’ı satanist

Papa suikasti ve Abdi İpekçi cinayetinin faili Mehmet Ali Ağca, “Türkiye’de kendini solcu zannedenlerin yüzde doksanı satanisttir. Onların sosyalizmle alakası yoktur. Doğruyu söylerken kimseden çekinmem. Hesap kitap yapmam. Kim ne diyecekmiş umursamam” diyor.

AHMET CAN / İSTANBULPapa suikasti ve Abdi İpekçi cinayetinin faili Mehmet Ali Ağca ile Trump, Hıristiyanlık, Latin Amerika’daki devrimci hareketler üzerinden birçok farklı konuyu konuştuk. Ağca sanılanın aksine milliyetçi çizgideki önemli isimlerden daha çok sosyalist karakterleri örnek olarak kullandı. Bazı yerlerde tansiyon yükseldi, fakat genel olarak birçok farklı grubun dikkatini çekecek açıklamalarda bulundu. 

Amerika’yı her yönüyle boykot eden Trump’ın karşısında işbirlikçi Amerikan ideolojisinin karşısında bir takım ülkeler var. Bu ülkelerin bazıları da sosyalist. Siz bu anlamda bu devrimci liderlere destek veriyor musunuz?

Bak, bu Latin Amerika liderlerinin hepsini kardeşimiz olarak kucaklıyoruz. Sempatik bir başkaldırı teknikleri var. 

Sizden bunları duymak şaşırtıcı. Çünkü Türkiye’deki birçok milliyetçi-ülkücü, sosyalist devrimcileri aşağılar, onlara hakaretler eder. 

Bunlar bizim dostlarımız. Türkiye’de kendini solcu zannedenlerin yüzde doksanı satanisttir. Onların sosyalizmle alakası yoktur. Doğruyu söylerken kimseden çekinmem. Hesap kitap yapmam. Kim ne diyecekmiş umursamam. Tabi ne demek istediğim de anlaşılsın istiyorum. Bunlar (Latin Amerikalı devrimciler), Amerikan canavarına karşı oldukları için kötülüğe karşı ortak bir mücadele yürüttükleri için ortak bir ittifak oluşturmak zorundayız. Bu bir mecburiyettir. Ahlaki, vicdani, insani bir mecburiyettir. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İRAN’A SERT ELEŞTİRİ

Peki, İran ve Lübnan’daki anti Amerikancılığı nasıl buluyorsunuz?

İran bir terör örgütüdür, bir kere bunu bileceksin. İran diye bir devlet yoktur, İran diye bir terör örgütü vardır. 

Çok sert değil mi eleştirileriniz?

İran için konuşuyorum… Bak arkadaş(!) bunları eleştirdiğim için hani İslamiyet’i böleriz endişesi falan taşıma. 

Ortak unsurları bulmak…

(Araya giriyor) Biz İran devletinden bahsediyoruz. Bir terör örgütüne, bir katil sürüsüne bunu yüzüne söylemezsen sana da yazıklar olsun! Sen de bu suçun ortağı olursun (elini masaya vuruyor).

Siz, ama İran halkını katmıyorsunuz değil mi? Bu “terör” tanımına. Oradaki liderler mi halkı yanlış yönlendiriyor?

Tabi, tabi halkın bir suçu yok. Halklar iktidarların sözüne ya itaat eder ya da isyan. Fakat çoğu kere isyan eden de itaat eden de kandırılmıştır. Bunun tarihte örnekleri çok. Neyse tekrar ediyorum, terör örgütüdür İran.  Bugün 40.000 devrim muhafızı, 40.000 milis, İran terör örgütünün 40.000 katil sürüsü Suriye’de 1 milyon kişiyi öldüren temel unsurdur. Ayrıca bu katil sürüsünün sloganı ne biliyor musun?

Hayır…

Bir Sünni öldür cennete git. Ulan hain bunu Siyonist söylemiyor. (Masaya vuruyor) Katil devrim muhafızı, “Bir Sünni öldür cennete git” diyeceksin öyle mi? Ben Mehmet Ali Ağca karşına dikilirim, sana karşı savaşırım.  

Bunu fanatik Şii gruplar söylüyor olabilir, fakat biz ümmeti birleştirme yolunda bu tür söylemleri…  

(Araya giriyor) Sözümü kesmeden dinleyeceksin. Çünkü; sen benim ailemi öldürüyorsun kardeşimi öldürüyorsun, “müminler kardeş” demeyen birisi İslam’ı terk etsin. 

ERBAKAN’IN TAVRI ÇOK GÜZELDİ

Konuyu değiştirelim. Bu konuda çok sert ifadeleriniz… 

Gerektiğinde, gerektiği yerde gerektiği gibi konuşmaktan korkmayacaksın! Bedel ödeyen adamların hesap kitap işi olmaz. 

Hiç pasifist anarşist bir rol seçmediniz mi? Yani silah yerine sözün gücüne, iradenin, erdemin ve sabrın gücüne inanan Gandi modeli… Sivil itaatsizlik tarzı bir tutum mesela…

Bunun olabileceği yer var elbette fakat silahın da kullanılabileceği yer var.  İsviçre’de, Avusturya, Avrupa’da Türkiye’de sivil itaatsizliği seçebilirsin. Şimdi demokrasi vardır, hukuk vardır, mücadele etme şansın vardır, tamam orada sadece Gandi gibi, Martin Luther gibi güzel bir demokratik mücadele yürütebilirsin. Mesela Erbakan hoca da bu yolu seçmiştir. 28 Şubat’tan sonra, bak Erbakan hocanın orda güzel bir davranışı var.

Yani Erbakan Hoca, Gandi gibi sivil itaatsizliği mi başlattı?

Tabi güzel bir hareketti… Yani en azından dedi ki “hayır silaha başvurmuyoruz”. Güzel bir şey, orada hoca öyle gerek gördü tepki olarak ve oldu da… 

Ama bugün gerek var diyorsunuz?

Evet var. Ama nerede var? Mesela Arakan’da adam, Müslümanları diri diri yakıyor. Mesela işgal altındaki Keşmir’de. Mesela Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bu bölgelerde kadın, çoluk çocuk korumak gayesiyle Müslüman direnişçilerin savaşma hakkı vardır. Ve bu Kur’an’ın bir emridir. Bugün eğer Türkiye’den, Arabistan’dan, İran’dan Müslümanlar gidip de orada Budist yönetime karşı Müslümanların safında mücadele etmezse o Müslüman benim için bir hiçtir. Kâfire eşittir. Bak, benim sözlerimde Kur’an-ı Kerim’e aykırı bir tek söz bulur da beni uyarmazsan sana da yazıklar olsun!

Dengeyi kuracaksın

Sizi uyarmak için söylüyorum “la ikrahe fid’din” diyor ayet. Şimdi sizin söylediklerinizin tam tersi “dinde zorlama yoktur.” 

Hayır kimseyi zorlamıyoruz ki…

Orada savaşmaya zorluyorsunuz. Oraya gitmeyen kâfirdir diyerek. Türkiye’de diyelim ki bir takım gruplar “biz İslamcılar gibi yaşamak istemiyoruz” diyor. “Müslümanlar gibi yaşamak istemiyoruz, laik, Kemalist seküler bir hayat tarzımız var. Özgürüz her türlü ahlaksızlığı da (tabi bu size göre ahlaksızlıktır diyorlar) özgür bir şekilde yaşarız. Bizi hiçbir şeye zorlamayın” diyorlar. 

Alakası yok… Oraya nerden geldin. Çarpıtma yapma! 

Şunu söylemeye çalışıyorum. Tekfir ediyorsunuz. “O kafa”daki, zihniyetteki insanlar da sizi destekliyorlar. Mülakatın başında, İran politikasını benimseyen herkesi de kâfir olarak yorumladınız. 

Hayır, orada bak yine yanlış bilgi veriyorsun.  Onu söylemedim. İran devlet yönetimini hedef aldım.   

Ama Türkiye’de İran politikasını veya Suriye politikasını destekleyen kafaya da...

Hayır alakası yok. Niyet okuması yapma. Onlar benim sözüm değil, senin yorumun. Bak! benim sözlerim çok hassas sözler, burada mükemmel dengeyi kuracaksın. En ufak bir kelimemi bile atlarsan yanlış yaparsın. Ben Suriye konusunda sadece diyorum ki; “Kim katil, cinayet emrini veren Hamaney mi? Hamaney’i hedef alacaksın.”

 

Röportajın ikinci bölümü yarın: Kemalist dinin zorlaması…

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23