• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'de gönüllülere koronavirüs aşısı yapılmıştı! Yan etkileri ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2020-09-23 12:34:00 -
Türkiye'de gönüllülere koronavirüs aşısı yapılmıştı! Yan etkileri ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta Hacettepe Üniversitesi'nde gönüllülere yapılan koronavirüs aşısına ilişkin konuşan Prof. Dr. Murat Gökova, aradan geçen 5 günde ciddi yan etkilerle karşılaşmadıklarını belirterek "Ufak tefek şeyler var tabii; hafif halsizlik, kırgınlık, aşı yapılan yerde ağrı gibi. Ama bunlar tüm aşılarda olduğu gibi beklenen yan etkiler. Şimdilik bir sorun yok" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Çin'de geliştirilerek Türkiye'de geçtiğimiz hafta gönüllü 20 sağlık çalışanına uygulanan koronavirüs aşısıyla ilgili konuştu.

Aşının yan etkileri

Kovid-19 aşısını olmak için başvuran gönüllülerde çeşitli testler yaptıklarını hatırlatan Akova, çok sayıda gönüllüyü bir anda aşılamak istemediklerini söyledi.Şimdiye kadar 20 gönüllüye koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Akova, aşının yan etkileri hakkında da konuştu. Akova, aşının yapıldığı günden bu yana 5 gün geçtiğini ifade ederek "çok şükür ciddi bir yan etki ile karşılaşmadık. Ufak tefek şeyler var tabii; hafif halsizlik, kırgınlık, aşı yapılan yerde ağrı gibi. Ama bunlar tüm aşılarda olduğu gibi beklenen yan etkiler. Şimdilik bir sorun yok" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

otto

... Başlığı okuyan ciddi yan etkileri varmış gibi hissedebilir. Oysa sıradan belirtilermiş.

osmanlı torunu

yani hakikaten akit yayınına sesleniyoruz başlık atmayı bile bilemiyorsunuz .insanları yanıltmayın kardeşimmm. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23