• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye yenilenebilir enerjide merkez olacak

Yeniakit Publisher
2019-11-17 10:13:00 -
Türkiye yenilenebilir enerjide merkez olacak

Yenilenebilir enerji yatırımlarının büyük önem taşıdığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye de yenilenebilir enerjide merkez konumuna gelecek" dedi.

 Akit  Ekonomi 

Gebze’de bir güneş paneli üretim tesisini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji yatırımlarının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bu yatırımların artışıyla ekonominin ivmeleneceğini vurgulayan Dönmez, “Türkiye de yenilenebilir enerjide merkez konumuna gelecek” dedi.

Desteklerimiz sürecek

Güneşten en yüksek şekilde faydalanmak istediklerinin altını çizen Dönmez, “Yerli malı etiketiyle üretim yapan bu fabrikamız gibi tesislerimiz güneş enerjisinden yararlanmamızı sağladığı kadar teknolojide de ‘Varız’ dememize katkı yapıyor. Bu nedenle yatırımcılara her anlamda desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bu tip tesislerin artması çok önemli. Zira yurt içine üretim yapan bu tesisler artık ihracata da başladı” diye konuştu. Dönmez, yüzde 65 yerlilik şartıyla yarışmaya açılan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ve mini YEKA modelleri sayesinde güneş enerjisi sektörünü bir cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade etti.

Güneş köprüsü kuracağız

Hedeflerinin Anadolu’nun her köşesinde doğudan batıya bir güneş köprüsü kurmak olduğuna dikkat çeken Dönmez, şunları kaydetti: “Burada amacımız gün doğumundan batımına kadar güneşten her saatte enerji elde etmek. Bu güneş köprüsü, bizim topraklarımız içerisinde üretilen paneller ve ekipmanlarla kurulacak. Anadolu halkının yazın alnını terleten güneş, yine bu toprakların insan gücüyle elektrik enerjisine de dönüşecek. Yaptığımız çalışmalarla elektrik üretimindeki yerli ve yenilenebilir payımızı yılın 10 ayında yüzde 64 seviyelerine çıkartmayı başardık. Malum yerli ve yenilenebilir kaynakları elektriğe dönüştüren teknolojiler önem arz ediyor.

TürkAkım Projesi’ni yıl sonuna bitireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, TürkAkım Projesi’nin güzergâhı üzerinde yer alan arazilerin mülkiyet sorunlarının giderildiğini anlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlgili çevre ve orman mevzuatına göre gerekli izinler alındığını ve 2018 Aralık ayında ihalenin tamamlanıp sözleşmenin imzalandığını hatırlatan Bakan Dönmez, şunları aktardı:

İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız. TürkAkım iki hattan oluşuyor. Karadeniz boyunca iki hat geliyor. Hatların ikisi de Kıyıköy’de karaya çıkıyor.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23