• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye sınırında korkunç söylenti!

Yeniakit Publisher
2017-04-01 21:52:00 -
Türkiye sınırında korkunç söylenti!

Zaho Emniyet Müdürü Şıvan Sındi, terör örgütü PKK'nın sınıra 50 adet tünel kazdığını söyledi.

Zaho Emniyet Müdürü Şıvan Sındi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye sınırına yakın Zaho ilçesinde PKK'ya ait çok sayıda sığınak şeklinde tünellerin bulunduğunu belirtti. 

Sındi, "PKK, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi sınırı üzerindeki bölgelerde yaklaşık 50 tünel kazmış. PKK'nın tünelleri daha çok sığınak şeklinde olup patlayıcı madde deposu olarak kullanıyor." ifadelerini kullandı.

Zaho'ya bağlı dağlık bölgede yer alan Kesrok ve Mergeşiş köyü arasındaki yol üzerinde büyük bir patlamanın meydana geldiğini söyleyen Sındi, "Patlama, PKK üyeleri tarafından gerçekleştirildi." dedi.  Patlamanın meydana geldiği yerde daha önce bir tünelin ortaya çıktığına işaret eden Sındi, "PKK daha önce bu bölgede bir tünele çok sayıda patlayıcı madde yerleştirmişti." bilgisini verdi.

PKK'nın özellikle köylüler üzerindeki baskısının her geçen gün arttığını dile getiren Sındi, ortaya çıkan sığınak şeklinde tünellerin sivilleri tedirgin etmeye başladığını kaydetti.  Sındi, söz konusu patlamanın meydana geldiği bölgede yolun onarılması için çalışmaların başlatıldığını ve incelemelerin devam ettiğini aktardı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23