• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Halep için harekete geçti

Yeniakit Publisher
2016-12-08 14:45:00 -
Türkiye Halep için harekete geçti

Halep'teki insanlık dramına sessiz kalmayan tek ülke olan Türkiye, Halep'in çığlığına tüm dünyaya duyurmak için harekete geçti.

Rejim güçleri, Rusya, İran ve PKK/PYD'nin ağır saldırıları altında kalan Halep her geçen saat yok oluyor. Dünyanın sesiz kaldığı insanlık dramı için Türkiye harekete geçti.  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' kampanyası başlatıldı.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin Halep'in doğusuna düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısı her geçen dakika artarken, yaklaşık 300 bin sivil, 30 kilometrekarelik bölgede sıkıştı. Bölgede yemek ve su bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Abluka altındaki Halep'e yardım malzemesi taşıyan TIR'lar bile girmekte güçlük çekiyor. Halep'te yaşayan siviller yaprak yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor.

2012 yılından bu yana büyük bölümü muhaliflerin elinde olan Halep, Rusya ve İran'ın da desteğiyle rejim güçlerinin eline geçti. Halepliler son günlerde ölen sivillerin hemen vurulduğu noktaya defnedildiğini, bombardımanın şiddetinden ötürü hiçbir cenazenin mezarlığa götürülemediğini söyledi.

SALGIN HASTALIKLAR BAŞLADI

Halepli siviller, bombaların yıkımı, açlık ve ilaçsızlıktan sonra salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını haykırarak yardım çağrısında bulundu.

ESED SON HASTANEYİ DE YOK ETTİ

Rejim güçleri geçtiğimiz günlerde muhaliflerin denetimindeki son hastaneyi de vurmuştu. Yerli bir olan hastanede çoğunlukla hata çocuklar vardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

RUSYA'DAN KATLİAM TEHDİDİ

Halep'te muhaliflere şiddetli saldırıları sürdüren Rusya ve Suriye ordusu "Şehirden çıkmayanlar ölecek" tehdidi savurdu. 

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen "Halep'te insanlık ölmesin" isimli yardım ve duyarlılık kampanyası başlatıldı.

GÖRMEZ: TÜM DÜNYA LİDERLERİNE SESLENİYORUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bütün dünya liderlerine sesleniyorum, daha fazla acıya dayanacak takati kalmamış bu mazlum topraklarda ateşkes sağlanması için derhal kalıcı adımlar atılmalıdır. İslam ülkelerinin liderlerini bütün önyargılarından uzak bir şekilde bu coğrafyada kan akmaması için her türlü işbirliğine açık olmaya bir kez daha davet ediyorum” dedi.

"KEŞKE ANNEM BENİ DOĞURMASAYDI"

'Halep'te insanlık ölmesin' diye haykırmak için bir araya geldik. Bugün bir konuşma yapmayacağız. Bugün konuşmak için toplanmadık. Bugün Halep'ten yükselen çocuk çığlıklarını duymaya geldik. Zira henüz insanlık ölmedi. İnsanlık ölmesin diyebilmek için burada toplandık. Bugün Halep'ten yükselen, Rahmanın arşını titreten, annelerin feryadını, babaların, yaşlıların ah-u eninlerini duyuyoruz. İnsanlık ölmedi diyebilmek için toplandık. Toprağa düşen, denizlerde bulunan, hastanelerde bombalanan, tekerlekli sandalyesinde evlatların izine ulaşmaya çalışırken Rabbine kavuşan kadınlarımızın, çocuklarımızın çığlığını bir nebze olsun hala duyuyoruz diyebilmek için buradayız. 'İnsanlık ölmedi', 'Halep'te insanlık ölmesin' diye haykırmak için bir araya geldik. Bugün Endülüs'e ağıt yakanların Halep’e yaktıkları ağıtları hatırlamak, duymak için o büyük şehirlerin 'Ah Halep, vah Halep', 'Keşke annem beni doğurmasaydı' diye haykıran ağıtları dinlemek için buraya geldik. Halep için yakılan ağıtları dinlemek için bir araya geldik. 'Ey Müslümanlar! Fırkalara, mezheplere, gruplara, cemaatlere olan mensubiyetimiz, İslam'a olan mensubiyetimizin önüne geçtikçe acılarımızdan sıyrılamayacağız.' Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak söyleyecek sözümüz kalmadı. 

“Bütün dünya liderlerine sesleniyorum, daha fazla acıya dayanacak takati kalmamış bu mazlum topraklarda ateşkes sağlanması için derhal kalıcı adımlar atılmalıdır”

Görmez konuşmasında şunları kaydetti:
“İşte bugün bizler bu vahim tablo karşısında Halep’te insanlık ölmesin çağrısında bulunmak için bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ve kampanyaya katılan sivil toplum kuruluşlarımız adına öncelikle bütün dünya liderlerine sesleniyorum, daha fazla acıya dayanacak takati kalmamış bu mazlum topraklarda ateşkes sağlanması için derhal kalıcı adımlar atılmalıdır. İslam ülkelerinin liderlerini bütün önyargılarından uzak bir şekilde bu coğrafyada kan akmaması için her türlü işbirliğine açık olmaya bir kez daha davet ediyorum. Bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. Bugün de Halep’i yaşatmak için, insanlığı yaşatmak için, kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek, hissettirmek için kararan bakışlarda küçücük bir umut ışığı olabilmek için kampanyamıza destek vermelerini istirham ediyorum.”

BAĞIŞ YÖNTEMLERİ

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına katkıda bulunmak isteyen hayırseverler SMS, online veya makbuz karşılığında bağışta bulunabilecekler. SMS bağışı yoluyla kampanyaya katılmak isteyen hayırseverler, tüm GSM operatörlerinin faturalı hatları üzerinden “HALEP” yazıp 5601’e SMS mesajı göndererek 10 TL tutarında bağışta bulunabilecek. Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverler, bagis.diyanetvakfi.org.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya debit kartı ile online bağış yöntemiyle bağış yapabilecek. Öte yandan kampanyaya nakit olarak bağış yapmak isteyen hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23