• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk jetleri o bölgeyi vurdu

Yeniakit Publisher
2017-11-06 08:53:00 -
Türk jetleri o bölgeyi vurdu

Türk savaş uçakları dün Irak’ta ilk kez sınırın 180 kilometre güneyine kadar inerek Süleymaniye’nin kırsalını bombaladı.

PKK’lı teröristlere kesin darbe vurmak için Kandil ve Sincar’a yapılacak askeri harekâtın planlamaları sürerken Türk savaş uçakları dün ilk kez sınırın 180 kilometre güneyine kadar inerek Irak’ın Süleymaniye kenti kırsalına bomba yağdırdı. Talabani aşiretine bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kontrolündeki bölge, İran-Irak sınırında bulunuyor. Küçük Zap Suyu’nun ayırdığı sınır hattının Irak tarafında bulunan Mavat dağlarını 3 kez bombalayan savaş uçakları, burada terör örgütü PKK’ya ait birtakım hedefleri vurdu. Bölge kaynakları, Süleymaniye kuzeyindeki sarp arazide, gizlenmeye ve depolamaya müsait birçok mağaranın yeraldığı Mavat dağlarında PKK ve PJAK’a bağlı teröristlerin üslendiğini belirtiyor. PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’ın, Kandil’in güneyindeki bu dağlarda mevzilendiği biliniyor. Mavat’ta vurulan noktalardan birinin terör örgütüne ait ‘Şar Bajer’ kampı olduğu iddia ediliyor.

KANDİL-SİNCAR İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Sözkonusu operasyonun, Kandil ve Sincar’a yönelik TSK operasyonu için Ankara-Tahran hattında temasların yoğunlaştığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Yeni Şafak’ın edindiği bilgilere göre Ankara, Tahran’dan PKK’nın süpürülmesi harekâtı sırasında teröristlerin kaçış noktalarının tutulması için destek istedi. Tahran ise bunun karşılığında Suriye’nin PKK işgalindeki Rakka kentini teröristlerden kurtarmak için Ankara’nın desteğini talep etti. Kandil-Sincar-Rakka hattına yönelik müzakerelerin sürdüğü biliniyor.

40 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye-Irak sınırının 180 kilometre güneyindeki Süleymaniye kırsalına yapılan son bombardıman, TSK tarafından henüz teyit edilmedi. Bu arada Türk savaş uçakları Mavat dağı dışında Irak kuzeyindeki pek çok noktaya da bomba yağdırdı. Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında barınaklar, silah mevzileri ve mühimmat depoları imha edildi. Süleymaniye’deki Mavat dağına yönelik harekât da dahil, dün vurulan noktalarda 40’ı aşkın teröristin öldürüldüğü ileri sürüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Münbiç isyanı

Suriye’de terör örgütü PKK/PYD işgalindeki Münbiç’te esnaf, örgütün gençleri zorla silah altına alma kararına tepki göstererek kepenk indirdi. Bab askeri meclisinin çağrısı üzerine Münbiç genelinde, terör örgütü aleyhine geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. Çağrılara kayıtsız kalmayan Münbiç esnafının neredeyse tamamı, işyerlerini kapatarak gösteriye destek verdi. Teröristler, Afrin ve Münbiç başta olmak üzere işgal ettikleri kentlerde gençleri zorla silah altına almak istiyor. Direnenler ise cezalandırılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23