• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tüm büyükelçiler Ankara'ya geldi

Yeniakit Publisher
2016-01-11 23:04:00 - 2016-01-11 23:14:12
Tüm büyükelçiler Ankara'ya geldi

8. Büyükelçiler Konferansı için Türkiye'nin tüm büyükelçileri Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükeçilere önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Türkiye’nin yurt dışında görev yapan ve bulundukları ülkede devlet başkanını temsil etme özelliğine sahip bulunan bütün büyükelçileri, 8. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilere bir öğlen yemeği verecek.

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki yemekte Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, Suriye’deki iç savaş, Ortadoğu’daki durum konusunda önemli değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Erdoğan’ın, büyükelçilere; dünyadaki mülteci sorunu karşısında insan odaklı yaklaşım ve paralel yapı ile mücadele konusunda da önemli mesajlar vereceği konuşuluyor.

8. Büyükelçiler Konferansı, 11 Ocak Pazartesi günü Ankara JW Marriott Oteli’nde başladı. Konferans öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile büyükelçiler, Dışişleri Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Konferansın ikinci günü, 12 Ocak Salı günü yapılacak. Konferansa, Türkiye’nin yurt dışında görev yapan 146 büyükelçisi ile merkez teşkilatındaki yöneticileri katılıyor. Yurt dışında Türk devletini temsil eden bütün büyükelçilerin Ankara’da toplanması, dış politika çerçevesinde yapılacak değerlendirmeler çerçevesinde önem taşıyor.

Toplantının ikinci gününde; sabah saatlerinde Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Yalçın Akdoğan, büyükelçilere kendi görev alanlarıyla ilgili ayrı ayrı birer saatlik sunumda bulunacak.

ERDOĞAN BÜYÜKELÇİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Büyükelçiler, saat 13.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidecek.

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan, büyükelçilere öğlen yemeği verecek. Erdoğan’ın, yemekte yapacağı konuşmada, kendisini yurt dışında temsil eden büyükelçilere önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın, Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, Suriye’deki iç savaş, Ortadoğu’daki durum konusunda önemli değerlendirmelerde bulunacağı dile getiriliyor.

Erdoğan’ın, büyükelçilere; dünyadaki mülteci sorunu karşısında insan odaklı yaklaşım ve paralel yapı ile mücadele konusunda da direktif niteliğinde bir konuşma yapacağı konuşuluyor.

NORVEÇLİ BAKAN KONUŞACAK

Cumhurbaşkanlığı’ndaki yemeğin ardından konferans yeniden devam edecek. Saat 15:30-16:30 arasında Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, konuk dışişleri bakanı olarak konuşacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı da, akşam saatlerinde büyükelçilere yönelik birer konuşma yapacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23