• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TSK, Sri Lanka stratejisini örnek aldı! Kandil'e uyguluyor

Yeniakit Publisher
2018-06-08 08:50:00 - 2018-06-08 09:16:16
TSK, Sri Lanka stratejisini örnek aldı! Kandil'e uyguluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kandil harekatında, Sri Lanka'nın Tamil Kaplanları olarak bilinen terör örgütüne karşı uyguladığı stratejiye benzer bir yol izliyor.

Türkiye hem yurt içinde, hem Suriye'nin kuzeyinde hem de Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor. Mehmetçik, Kandil'i boğacak kuşatmayı gerçekleştiriyor.

Sınır ötesinde oluşturulacak tampon bölge ile teröristlerin lojistik bağlantıları kesilecek ve yurt içine sızmalar önlenecek. Her türlü terör faaliyeti sınırların içine taşınamadan sınır ötesinde yapılacak operasyonlarla engellenecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Sri Lanka'nın Tamil Kaplanları olarak bilinen terör örgütüne karşı uyguladığı stratejiye benzer bir yol izlediği öğrenildi. Örgütle bulunduğu her yerde yoğun mücadele ediliyor. Yurt içinde ve Suriye'nin kuzeyinde büyük bir darbe yiyen örgüt, gençleri dağa çıkaramayınca sınır ötesinde sıkışıp kaldı. Bunu iyi değerlendirmek isteyen Ankara, özellikle örgütün merkezine yönelik yoğun bir baskı uygulamak istiyor. Bu kapsamda Kandil'e yönelik devam eden ön hazırlık operasyonlarının, Kandil'in içlerine kadar sürmesi planlanıyor.

GÜVEN DUYGULARI HEDEFTE

Sınır ötesinde oluşturulan tampon bölge ile Kandil'in artık güvenli olmadığı örgüte hissettirilecek. Kandil'deki her türlü hareketliliğe anlık bombardımanlarla müdahale edilecek. Ayrıca örgütün lider kadrosundan bazı isimler de hedef alınarak etkisiz hale getirilecek.

IRAK ORDUSU SURİYE'DE DEAŞ'I VURDU

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Emniyet Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı Haydar el-İbadi'nin talimatı doğrultusunda savaş uçakları, Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinin Hecin beldesinde DEAŞ'a ait mevziyi bombaladı. Irak savaş uçakları, daha önce de birçok kez Hecin beldesinde terör örgütü DEAŞ mevzilerini hedef almıştı.

(Sabah)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23