• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'ın izlediği politika ABD'yi ayağa kaldırdı

Yeniakit Publisher
2018-06-19 17:36:00 -
Trump'ın izlediği politika ABD'yi ayağa kaldırdı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın göçmenlerle ilgili izlediği politika, ülkeyi ayağa kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin göçmenlik politikası ABD'yi ayağa kaldırdı. Bir kampta tutulan çocukların ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Trump'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

ABD'de göçmenlerin tutulduğu bir tesislerde çocuklara yapılan kötü muamele ve ailelerinden ayrılan çocukların "anne, baba" diye ağlayarak çığlık atmaları, İspanyolca konuşan çocukların ses kayıtlarının yayınlanmasından sonra, insan hakları savunucusu dernek ve kuruluşları ayağa kaldırdı.Trump, yönetiminin son zamanlarda artan göçmen çocukları ailelerinden ayırma politikasına karşı yürütülen çalışmalara büyük tepki gösterdiler.

Yurtiçi Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, ses kayıtlarını duymadığını ancak hükümetin gözaltına alınan çocukların insanca muamele gördüğünü söyledi.

Hükümetin gözaltı merkezleri için yüksek standartlara sahip olduğunu ve çocuklara iyi bakıldığını söyleyerek, Kongre'nin yasalardaki boşlukları doldurmaları gerektiğini ve böylece çocuklar aileleri ile birlikte kalabilmesi gerektiğini vurguladı.

SINIRA YÜRÜYECEKLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD'de insan hakları savunucuları, ABD'de bir tutsakta ve gözaltı merkezlerinde tutulan çocukları ziyaret etmek için ve Trump yönetiminin üzerindeki baskıyı kırmak için ABD-Meksika sınırına yürüyecekleri duyuruldu.

Teksas'ın McAllen kentinde, kafeslerde binlerce çocuğun bekletildiği ve bir kafes içersine yerleştirilen 20'şer kişilik çocukların çok kötü şartlarda tutulduğu belirtildi.

"ACIMASIZ VE İNSANLIK DIŞI"

Cumhuriyetçi olan Massachusetts Valisi Charlie Baker, yönetimin "acımasız ve insanlık dışı" politikasını gerekçe göstererek, yardımda bulunmak için Meksika sınırına gönderdiği Milli Muhafız birliklerini geri çekeceğini açıkladı.

Texas Valisi Ted Cruz, göçmen aileleri bir arada tutmaya yönelik acil durum mevzuatı getirdiğini duyurdu. Cruz, "Bütün Amerikalılar haberlerde gördüğümüz görüntülerden haklı olarak dehşete düşüyor, gözü yaşlı çocuklar anne ve babalarından uzaklaştılar. Bu acilen durmalı" şeklinde açıklamada bulundu.

MELANİA TRUMP'TA BEYAZ SARAYI ELEŞTİRMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, göç politikasını kararlılıkla savundu ve Demokratları yanlış yapmakla suçladı. Trump,"ABD bir göçmen kampı olmayacak ve bir mülteci holding kuruluşu olmayacak" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, ABD'nin First Lady'si Melania Trump, Beyaz Saray'ın uyguladığı, Meksika'dan ülkeye yasa dışı giriş yapan göçmen aileleri çocuklarından ayıran tartışmalı politikayı eleştirmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad El Hüseyin de ABD'nin ülkeye kaçak yollarla giren göçmen aileleri çocuklarından ayırma politikasının vicdana aykırı olduğunu açıkladı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23