• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'dan Çin açıklaması: Memnun değilim

Yeniakit Publisher
2018-05-22 22:22:00 - 2018-05-22 22:22:42
Trump'dan Çin açıklaması: Memnun değilim

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'le yürütülen müzakerelerden memnun olmadığını belirterek, "Neler olacağını göreceğiz, daha gidecek çok yolumuz var." dedi.

Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı görüşme öncesinde Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD ve Çin arasında yürütülen ticaret müzakerelerinin gidişatıyla ilgili bir soruya yanıt veren Trump, "Hayır, memnun değilim. Neler olacağını göreceğiz, daha gidecek çok yolumuz var." ifadesini kullandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin liderliğinde yürütülen müzakerelerden iki ülkenin birbirini hedef alan gümrük tarifelerini askıya alması kararı çıkmıştı.

"ZTE İÇİN ANLAŞMA YOK"

Trump, ayrıca Çinli elektronik ve telekom ekipmanı üreticisi ZTE'ye getirilen yaptırımların kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldığına yönelik haberleri, "ZTE için anlaşma yok." diyerek yalanladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Amerikalı Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, bugün yayınlanan haberinde Washington ve Pekin hükümetlerinin, söz konusu şirkete yönelik yaptırımların iptali için taslak anlaşma üzerinde uzlaşma sağladıklarını iddia etmişti.

ABD Başkanı Trump'ın, ZTE'ye ilişkin bir anlaşmaya varılmadığını açıklamasının ardından WSJ haberinde yer alan anlaşma maddelerine benzer taleplerde bulunacağını söylemesi dikkati çekti.

Trump, "Bir milyar doların üstünde, bu 1,3 milyar dolar olabilir, oldukça büyük bir ceza getirilmesini tasavvur ediyorum. Yeni bir yönetim kuruluyla birlikte yeni bir yönetim ve çok çok katı kurallar getirilmesini düşünüyorum. Ayrıca, ekipmanlarının ve parçaların büyük bir bölümünü Amerikalı şirketlerden almalarının zorunlu olmasını istiyorum." diye konuştu.

Trump yönetimi, Çinli ZTE'nin ABD'de üretilen ürünleri yasa dışı yollarla İran'a göndererek ABD hükümetinin İran yaptırımlarını ihlal ettiğinin ortaya çıkmasından sonra Amerikan şirketlerinin ZTE'ye parça ve yazılım satmasını yedi yıl süreyle yasaklamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23