• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump: Nükleer silahlarımız hazır!

Yeniakit Publisher
2017-08-09 15:28:00 - 2017-08-09 15:33:07
Trump: Nükleer silahlarımız hazır!

Kuzey Kore'yi savaşla tehdit eden ABD lideri, az önce attığı Twitter mesajında başkanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk emrinin nükleer silahların yenilenmesi olduğunu söyledi. Trump "Umarım bu gücü kullanmamıza hiç bir zaman gerek kalmaz ancak asla dünyada en güçlü ulus olmadığımız bir zaman olmayacak" ifadesini kullandı.

Peş peşe gelen füze testlerinin ipleri koparma noktasına getirdiği Kuzey Kore ve ABD, belki de ilk kez savaşa bu kadar yakın.

ABD Başkanı Donald Trump, dakikalar önce yazdığı Twitter mesajında "Başkan olarak ilk emrim nükleer silahların yenilenmesi ve modernize edilmesi oldu. Şu anda daha önce hiç olmadığı kadar güçlü" dedi.

Donald Trump Twitter'dan "Umarım bu gücü kullanmamıza hiç bir zaman gerek kalmaz ancak asla dünyada en güçlü ulus olmadığımız bir zaman olmayacak" mesajını da paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan gelen son açıkalamarda "Amerikan halkı geceleri rahat uyumaya devam etsin. kzueu Kore'in tehdidi bir şeyi değiştirmedi" ifadesi yer aldı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Trump, Kim Jong-un'un anlayacağı dilden konuştu"

Dünyayı savaşın eşiğine getiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington'ın Kuzey Kore'nin anlayacağı dilden konuşacağını söyledi. Tillerson, "Trump, Kim Jong-un anlayabileceği bir dilde oldukça sert bir mesaj gönderiyor" ifadesini kullandı. 

Kuzey Kore'nin tehdidi altından olan Guam'ın valisi Eddie Calvo "Burası ABD toprağıdır. sadece askeri bir üs değildir. Kuzey Kore'ni tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Savunma önlemlerinin alındığını söyleyen Calvo, "her türlü gelişmeye hazırız" dedi.

Kuzey Kore'deki yarı resmi bir site, çarpıcı bir videoyu sayfalarına taşıdı. Videoda Kuzey Kore ordusu üç günde Güney Kore'yi işgal ediyor. Ayrıca, Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası ile Japonya'daki ABD üsleri de kısa sürede imha ediliyor.

Trump, dün akşam Kuzey Kore'nin nükleer testleri sürdürmesi halinde 'ateş ve öfkeyle' yanıt vereceklerini canlı yayında ilan etmişti.

Buna Kuzey Kore'nin yanıtı daha da sert oldu. Pyongyang yönetimi, Guam Adası'nı füzeyle vurmak için plan hazırladığını açıkladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23