• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Transfer parası bakın nereye gitmiş

Yeniakit Publisher
2016-10-11 08:09:00 -
Transfer parası bakın nereye gitmiş

FETÖ soruşturması kapsamında ifade veren ‘Arif’ kod isimli gizli tanık, örgütün futbol yapılanmasını deşifre etti. Arjantin ve Uruguay’dan yapılan futbolcu transferlerinden alınan komisyonun bir kısmının örgüte bir kısmının ise Ermeni diasporasına gittiğini söyleyen gizli tanık, Bursaspor’da oynayan Arjantinli Pablo Batalla’nın komisyonundan FETÖ’ye paraya aktarıldığını iddia etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17-25 Aralık sonrası başlattığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında yüzlerce ismin ifadesine başvuruldu. İfade alma işlemini İstanbul Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu gerçekleştirdi. Aydoğdu, alınan ifadeler doğrultusunda bugüne kadar 'Şike'de kumpas' ve 'Zaman Gazetesi'ne yönelik soruşturmaları tamamladı. Aydoğdu'da bulunan FETÖ'ye ilişkin çok sayıda ifadenin bir kısmı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilirken bir kısmı da Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na devredildi.

GİZLİ TANIK ANLATTI

FETÖ ile ilgili ifade veren yüzlerce isimden bir tanesi de örgütte bir zamanlar etkin bir görevde olan 'Arif' kod isimli gizli tanık oldu. Gizli tanık Arif, savcılığa verdiği ifadede FETÖ'nün futbol ve menajerlik yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi. Gizli tanık Arif, örgüt futbol dünyasındaki etkinliğini de anlattı ve futbolcu transferlerinden alınan komisyonlardan FETÖ'ye para aktarıldığını söyledi.

NORAY NAKIŞ ARACI

Gizli tanık, Arjantin ve Uruguay'dan yapılan futbolcu transferlerinden alınan komisyonların bir kısmının Noray Nakış vasıtası ile Ermeni diasporasına, bir kısmının da FETÖ'ye gittiğini ifade etti. Bu şekilde yapılan transferlerden bir tanesinin de Bursaspor'da oynayan Arjantinli Pablo Batalla transferi olduğunu söyleyen gizli tanık, komisyondan alınan paraların Ermeni diasporası ve FETÖ'ye aktarıldığını belirtti. Noray Nakış'ın ise mason liderleri ile görüşmelerde bulunan örgütün önemli isimlerinden birisi olduğunu vurgulayan Gizli tanık Arif, Nakış'ın AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine propaganda yaptığını anlattı. Pablo Batalla 2009-2010 sezonunda Arjantin'in Deportivo Cali takımından Bursaspor'a transfer oldu. 2014 yılına kadar Bursaspor'da top koşturan Batalla, 2014-2015 sezonunda Çin'in Bejing Guoan takımına transfer olurken bu sene tekrar Bursaspor'a transfer oldu.

Elebaşıyla görüştü

Gizli tanık Arif, Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'la ilgili ilginç bilgiler verdi. Arif, Sağlam'ın FETÖ elebaşı Fetullah
Gülen'le görüştüğünü söyledi. Bursaspor'un şampiyon olduğu sezonda teknik direktörlük koltuğunda ifadede ismi geçen eski Beşiktaşlı futbolcu Ertuğrul Sağlam oturuyordu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23