• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TOKİ fırsatlarını kaçırmayın

Yeniakit Publisher
2018-04-10 09:56:00 -
TOKİ fırsatlarını kaçırmayın

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirlinin ev sahibi olması için çalışmalarına hız verdi. Yurdun dört bir yanında şantiyeleri bulunan idare, bir taraftan ucuz konut üretimi için ihaleler gerçekleştirirken, diğer taraftan esnek indirim kampanyalarıyla gündemde.

2017’de 60 bin sosyal konut üreten TOKİ hedef büyüterek, 2018’de daha fazla konut üretecek. Geçen yılın ilk yarısında 40 bine yakın sosyal konut üreten idare, Güneydoğu’daki illerimizde terörden kaynaklı zarar gören yerlerin onarımını da üstlenmişti. Yeni yerleşim alanlarının açılmasına öncülük eden TOKİ, son aylarda atağa kalkarak birçok il ve ilçede dar gelirli vatandaşlarının ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Dev ihalelerde elde ettiği gelirlerle yeni projeler planlayan TOKİ’nin şantiyelerinde ise binlerce mühendis ve işçi çalışıyor. İdarenin en önemli gelir kalemlerinden olan arsa ihaleleri ise dev firmaların yakın takibinde.

ESNEK PLANLI DEV İNDİRİM

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ)geleneksel indirim kampanyasına başvuru için geri sayım başladı. İdare, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerine yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyasının 24 Nisan’da başlayacağını açıkladı.

MÜJDEYİ TURAN VERDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Alıcılarından gelen yoğun talebi dikkate alarak ödemelerle ilgili indirim kampanyası düzenlendiklerini dile getiren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 2018 yılı için indirim kampanyasının tarihi ve koşullarının belirlerken, esnek ödeme planı yaptıkları müjdesini verdi. Turan, “Yüzde 20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek” dedi.

SON GÜN 18 MAYIS

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 24 Nisan-18 Mayıs tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini kaydederek, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak” diye konuştu.

YOĞUN İLGİ VAR

Geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasından 17 bin 706 kişinin faydalandığını hatırlatan Turan, 950 milyon 767 bin liralık borcun kapatıldığı bilgisini verdi. Turan ayrıca, kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini de kaydetti.

KAYAŞEHİR KONUTLARINDA 15 KAT TALEP

TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan 605 konuta başvuru sayısı 9 bine yaklaştı. Orta gelirli vatandaşlar için üretilen sosyal konutlara bugüne kadar hiç ev sahibi olmamış olan vatandaşlar yararlanacak. Ev almakta zorlanan vatandaşları kira öder gibi konut sahibi yapmayı amaçlayan bu girişim, Türkiye’deki konut talebinin ağırlıklı olarak orta ve dar gelirli gruptan geldiği gerçeğini de ortaya koydu. Örneğiyle birlikte satışa sunulan konutların fiyatı 160 bin liradanbaşlıyor. Taksit bedeli minimum 677 lira olan konutların satış işleminde vatandaşlara yüzde 25 peşinat bedeli, 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeli ile 144 ay vade seçenekleri sunuluyor.

ŞARTLAR NELER?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibariyle TOKİ’yeödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, “Kampanyamızdan, satışları 2016 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2016 sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmemiştir” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23