• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Timurtaş Uçar Hocaefendi'den Ramazan sohbeti: Cemaat-ı Müslim işin şekil tarafına önem veriyor

Yeniakit Publisher
2019-05-20 11:39:00 -

Ömrünü İslam'a adayan Timurtaş Uçar Hocaefendi, bir Ramazan sohbetinde bu mübarek ayın Müslümanlar için taşıdığı önemi anlatmıştı.

2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'a irtihal eden Timurtaş Uçar Hocaefendi, Hakk'ın ve halkın gür sesi olarak hayatını İslam'a adamış ve ömrünü bu şekilde tamamlamıştır.

"Oruç Müslümanları alakadar ediyor"

Verdiği sohbetlerde de her zaman Hakk'ı haykıran Timurtaş Hocaefendi, sonu 'kurtuluş' olan Ramazan ayı için de imkan dahilinde bu ayın önemine değinmiş ve insanları bilinçlendirmiştir.

Verdiği bir Ramazan sohbetinde de bu ayın Müslümanlar için önemine değinen Timurtaş Uçar Hocaefendi, "Oruç Müslümanları alakadar ediyor, sahur Müslümanları alakadar ediyor; gayrimüslim adamlar niçin gece yarısı kalksın da sahur yapsın. Ramazan bütün yönleriyle Müslümanları alakadar ediyor" demiştir.

"Cemaat-i Müslim işin şekil tarafında"

Müslümanlar tarafından on bir ayın sultanı Ramazan'a yeterli ehemmiyet verilmediğini de belirten Timurtaş Hocaefendi, "Oruç tutmanın, Ramazan-ı Şerif'i idrak etmenin manası, mahiyeti ve hakikati üzerinde fazla durulmadığı anlaşılıyor" diyerek, "Her sene olduğu gibi cemaat-i Müslim'in işin şekil tarafına önem vermek suretiyle asıl üzerinde durulması gereken Ramazan-ı Şerif'in manası, meramı, maksadı üzerinde fazla durulmadığı kanaati hasıl oluyor" sözleriyle konuşmasını devam ettirmiş ve sohbetinde bu konuya ağırlık vermiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23