• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Times gazetesi provokasyonunun sonu gelmiyor! ''Bıçak sırtındaki seçimde Erdoğan'ın popülaritesi azalıyor''

Yeniakit Publisher
2018-06-19 11:12:00 - 2018-06-19 11:13:47
Times gazetesi provokasyonunun sonu gelmiyor! ''Bıçak sırtındaki seçimde Erdoğan'ın popülaritesi azalıyor''

Her fırsatta Türkiye'yi karıştırmak için fırsat kollayan yabancı basın yine iş başında. 24 Haziran'daki seçimler üstünden seçmenlerin üstünde baskı kurmaya çalışan yabancı basın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karalayarak milletin iradesine karşı koyabileceğini sanıyor.

İngiliz Times Gazetesi, 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yayımladığı haberinde bir skandala imza atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesinin azalmakta olduğunu iddia ediyor.

Seçimlerin Türkiye'de yeni siyasi sistemi uygulamaya koyacağı hatırlatılan haberde, "(Yeni sistem) cumhurbaşkanına devasa bir güç veriyor, başbakanlık görevini kaldırıyor ve meclisin etkisini azaltıyor" gibi çarpıtma ifadeler kullanılarak halk üzerinde yeni sistemle ilgili olumsuz bir etki oluşturulmak isteniyor.

Haberde muhalefetin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini demokrasi için bir ölüm fermanı olarak yorumladığı, bütün muhalif partilerin yönetime gelmeleri halinde parlamenter sisteme dönüş vaadi verdikleri kaydediliyor.

ERDOĞAN'I GÜÇSÜZ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Times gazetesinin bir seçim anketi, Erdoğan'ın sert bir rekabetle karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te yüzde 50,1 olan destek oranını, yüzde 48,3'e düştü diye göstererek halkın iradesiyle başa geçmiş birini güçsüz gösterme çabaları gazetenin Türkiye'deki istikrarlı gidişatı kabüllenemediğini bir kez daha ortaya koydu.

Metropoll ile birlikte anketi yürüten düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi'nden (CAP) Max Hoffman, "Onu (Erdoğan'ı) pragmatik nedenlerle desteklemiş olanlar şimdi tereddüt ediyor" herzesini sarf etti ve ekledi:

"Az dindar, merkez-sağ Türkler arasındaki popülaritesi ekonomiyi herkesten daha iyi idare edeceği inancında yatıyordu, ancak şimdi bu sarsılıyor."

''ERDOĞAN YORGUNLUĞU VAR GİBİ''

Hoffman yalanlarına şöyle devam ediyor:

"Anketimiz Suriyeli mülteciler ile ülkenin eğitim sistemine ilişkin yaygın bir öfke olduğunu da gösteriyor. 'Erdoğan yorgunluğu' var gibi. 15 yıllık iktidar ve sürekli onu gösteren medya sonucu, pek çok Türk ondan yorulmuş durumdalar."

Ekonominin Erdoğan için en önemli itici güç olduğu kaydediliyor. Avrupa'nın Türkiye üstünde oynadıkları oyunların gizlenmeye çalışıldığı haberde Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında yıl başından beri 5'te 1 oranında değer yitirdiği, bunun da faiz artışını beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Ankete göre, ekonominin iyi idare edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 40,7 oranında.

Haberde Erdoğan'ın ise Türk Lirası'ndaki değer kaybı için "dış kaynaklı faiz lobisini" suçladığı hatırlatılıyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23