• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ticaret’ten 360 derece tanıtım

Yeniakit Publisher
2019-07-22 10:45:00 -
Ticaret’ten 360 derece tanıtım

Bu yılki tanıtım stratejisini yüz yüze iletişim olarak belirleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin 2019-2020 öğretim yılı tanıtım günleri başladı. 29 Temmuz akşamına kadar Sütlüce ve Küçükyalı’daki yerleşkeleri ziyaret edecek olan adaylar, ilgilendikleri bölümü, o bölümde okuyan üniversitenin öğrencileriyle birlikte keşfediyorlar.

İstanbul Ticaret Odası’nın bir kuruluşu olan ve müfredatını da iş dünyası ile yapılan toplantılar ışığında ve global gelişmeler dikkate alınarak şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2019-2020 öğretim yılı için üniversite tercihi yapacak adayları ağırlamaya başladı. 29 Temmuz Pazartesi akşamına kadar devam edecek olan etkinlerde akademisyenlerle gönüllü öğrenciler görev alıyor.

100 kişilik dev ekip

Üniversitenin Sütlüce ve Küçükyalı yerleşkelerinde eş zamanlı yapılan tanıtım günlerinde adaylara ilgilendikleri bölümleri, üniversitenin o bölümünde hâlâ okumakta olan öğrencileri gezdiriyor. Bu amaçla İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde eğitim görmekte olan 100 öğrenciden oluşan dev bir ekip kuruldu. İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültesi için Sütlüce Yerleşkesine gelecek öğrenciler, kütüphanedeki görüşme alanlarında tanıtım ekibi ve akademisyenlerden ilgilendikleri bölümle ilgili bilgileri aldıktan sonra Bankacılık Uygulama Şubesi, Mahkeme Uygulama Salonu, Borsa İstanbul Laboratuvarı, MAC laboratuvarları, stüdyolar, uygulama atölyeleri, seminer salonu ve sınıfları gezebiliyor. Bu sırada kendilerine eşlik edecek bölüm öğrencisine diledikleri soruları sorabilecekler.

Küçükyalı Yerleşkesinde bulunan Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin bölümlerine ilgi duyan adaylar da, ilk bilgileri görevli tanıtım ekibi ve akademisyenlerden aldıktan sonra; ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerle birlikte Nanoteknoloji Laboratuvarı, Bilgisayar Mühendisliği Donanım ve Yazılım Laboratuvarları, Endüstri Mühendisliği Ergonomi ve CİM Laboratuvarları,  Moda ve Tekstil Tasarım Atölyeleri, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık, İç Mimarlık Atölyeleri ve Konferans Salonu’nu gezebiliyor.

Tanıtım günleri süresince Uluslararası Değişim Koordinatörlüğü, Sağlık, Kültür, Spor Müdürlükleri ile Kariyer Planlama Merkezi sorumluları da Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca her iki yerleşkede aday öğrencileri faaliyetleri ile ilgili bilgilendiririyorlar.

Web’den canlı destek

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bölümlerine ilgi duyan ancak yerleşkelere gelemeyecek öğrenciler de unutulmadı. Dileyen adaylar 444 0 413 numaralı telefonu arayarak üniversite hakkında merak ettikleri soruları sorabiliyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi web sitesini ziyaret edecek öğrenciler, canlı destek hattı sayesinde soracakları sorulara anında cevap alabiliyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

360 derece video deneyimi

İstanbul Ticaret Üniversitesi tercih günleri kapsamında üniversite adayları keyifli deneyimler de yaşıyorlar. Öğrenciler sanal gerçeklik gözlükleri ile yerleşkeleri, 360 derece video ve fotoğraf teknolojisi ile bulundukları yerden gezebiliyor. Yerleşkelere gelemeyen öğrenciler aynı deneyimi üniversitenin web sitesi üzerinden yaşayabiliyor.

ÜNİTERCİH 2019 Fuarı

Üniversite, İstanbul Kongre Merkezi’nde dün başlayan UNİTERCİH 2019 Üniversiteler Fuarı’nda da stant açtı. Stantta her fakülteden akademisyenler, öğrenciler ve kurumsal iletişim ekipleri, aday öğrencileri karşılayıp sorularına cevap veriyor.

Tercih danışmanları görev yapıyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi tercih ve tanıtım günleri boyunca 100 öğrencinin yanı sıra, akademisyenler ve idari personel, Sütlüce ve Küçükyalı Yerleşkelerinde adaylara geleceklerine yön verme konusunda destek olacak. Ayrıca üniversite tercih sürecinde adaylara destek olmak üzere tercih danışmanları (rehber öğretmenler) da tercih günleri kapsamında görev yapacak. Rehber öğretmenler, adaylara tercih danışmanlığı hizmetini ücretsiz verecek.

Ulaşım kolaylığı da var

Tanıtım günleri boyunca İstanbul Ticaret Üniversitesi yerleşkelerine kolay ulaşım için merkezi lokasyonlardan servisler de hizmet verecek. Servis güzergâh ve saatlerine üniversitenin www.ticaret.edu.tr web sitesinden ulaşılabiliyor. Yerleşkelerde velilere ve aday öğrencilere içecek ve yiyecek ikramında da bulunuluyor.

Akademisyenler bölümler hakkında bilgi verecek

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin akademisyenleri, tanıtım günleri boyunca hem Sütlüce hem de Küçükyalı Kampüslerimizde aday öğrenci ve velileriyle Fakülte Odaları’nda yüz yüze görüşerek aday öğrencilerin sorularını cevaplayarak istedikleri bölümler hakkında bilgi veriyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23