• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taslak öğretim programları yayınladı

Yeniakit Publisher
2015-09-04 12:51:00 - 2019-01-31 23:28:39
Taslak öğretim programları yayınladı

Taslak öğretim programları başta öğretmenler olmak üzere, akademisyen, uzman, öğrenci, veli ve diğer paydaşların görüş ve önerilerini almak amacıyla yayınlanmıştır. Görüş ve önerilerin 15 Eylül’e kadar bildirilmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, internet sitesinde yayınladığı sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, düşünme eğitimi ile iletişim ve sunum becerileri derslerinin taslak öğretim programını kamuoyunun görüş ve önerilerine sundu.


Yapılan açıklamada, sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınma için temel becerileri ve yetkinlikleri geliştirmeyi önceleyen ve hedefleyen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kararları ile 10. Kalkınma Planı hedefleri ve dönüşüm programı doğrultusunda öğretim programlarının güncelleme çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Öğretim programlarının güncellenmesinde özet olarak şu aşamalar izlenmektedir:

1. Her bir dersin öğretim programı içim alan uzmanları ve öğretmenlerden oluşan çalışma grupları oluşturulmaktadır.

2. Çalışma grupları mevcut öğretim programlarının uygulanmasına dair çalışmalar ve raporlar, uluslar arası gelişmeler, bilim ve teknolojide yenilikler, üst politika belgelerinde ve planlardaki gelecek öngörülerini de dikkate alarak öğretim programlarını gözden geçirmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3. Çalışma gruplarınca hazırlanan program değişikliği önerileri öğretmenler, akademisyenler ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştaylarda değerlendirilerek güncellenecek öğretim programı için bir taslak metin oluşturulmaktadır.

4. Çalışma gruplarınca hazırlanan taslak metin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca incelenerek gerekli görülen düzenlemeler yapıldıktan sonra 15 gün süre ile Başkanlığın web sayfasında yayımlanarak (askıya çıkarma) başta öğretmenler ve alan uzmanları olmak üzere kamuoyunun görüşüne sunulmaktadır. Taslak öğretim programı üzerinde, hiçbir sınırlama olmaksızın, her bir vatandaşımız görüş bildirme, eleştiride bulunma ve öneri getirme hakkına sahiptir.

5. Taslak öğretim programı ile ilgili görüş, eleştiri ve öneriler, çalışma grupları ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı uzmanlarınca değerlendirilerek, taslak öğretim programına Kurul görüşmesi öncesi son şekli verilmektedir.,

6. Taslak programlar Kurulda görüşülerek sonucu Bakan onayına sunulmaktadır.

Sosyal Bilgiler (4-7. sınıf), Teknoloji ve Tasarım (7-8. sınıf), Ortaokul Düşünme Eğitimi (seçmeli), Ortaokul İletişim ve Sunum Becerileri (seçmeli) taslak öğretim programları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı web sayfasından yayımlanarak kamuoyunun görüşüne sunulmuştur.

Bakanlığımız, öğretim programlarının geliştirme faaliyetlerine katılımın sağlanmasına önem vermekte, çalışmalara akademisyenlerin, öğretmenlerin ve programı güncellenen dersin niteliğine göre çeşitli paydaşların katılımını sağlamaktadır.

Program geliştirme çalışmalarında katılımın daha geniş bir tabana yayılmasını sağlamak amacıyla Sosyal Bilgiler (4-7. sınıf), Teknoloji ve Tasarım (7-8. sınıf), Ortaokul Düşünme Eğitimi (seçmeli), Ortaokul İletişim ve Sunum Becerileri (seçmeli) taslak öğretim programları görüş, öneri ve eleştirilere açılmıştır. Taslak program üzerinde görüş belirtmek, öneri sunmak ya da eleştirileri ile katkı sağlamak isteyen herkes bireysel olarak görüşlerini yazabilir. Ayrıca hiçbir sınırlama olmaksızın, tüm kurum ve kuruluşlar kurumsal olarak görüş ve önerilerini bildirebilirler. Taslak programın askıda kaldığı süre içinde alacağımız görüş ve öneriler değerlendirilerek taslak öğretim programı gözden geçirilecek ve taslak öğretim programına son şekli verilecektir.

Öğretim programları 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 31’inci maddesi kapsamında değerlendirildiğinden, taslak metin dahil olmak üzere taslak öğretim programları ile ilgili bildirilen görüş ve öneriler, görüş ve öneri sunanlar adına herhangi bir telif hakkı ve sahipliği doğurmaz.

Taslak öğretim programları ile ilgili görüş ve öneri sunmak isteyen başta öğretmenler olmak üzere, akademisyen, uzman, öğrenci, veli ve diğer paydaşların görüş ve önerilerini aşağıdaki link üzerinden veya ilave dosya sunmak istemeleri halinde e-posta ile 15/09/2015 Salı günü saat 18:00’a kadar [email protected] adresine göndermelerini bekliyoruz.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/taslak-ogretim-programlari-kamuoyunun-gorus-ve-onerilerine-sunuldu/icerik/252

 

egitimrehberi/ 4 Eylül 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23